L'Espanyol va signar una victòria clara contra la Reial Societat a l'RCDE Stadium amb gols de Rosales i del xinès Wu Lei en la segona part, cosa que, sumada a la derrota de l'Ahtletic Club a Sevilla, permet al quadre blanc i blau acabar setè i disputar la fase prèvia de la Lliga Europa. Getafe i Sevilla, cinquè i sisè, passen directament a la segona competició continental, mentre que el València, que va guanyar a a Valladolid, va acabar quart i anirà a la Lliga de Campions amb el Barça, l'Atlètic i el R. Madrid.

Va ser una festa, tot i que el partit va començar amb problemes per als locals: Darder es va lesionar al turmell als sis minuts i va ser atès pels metges. Va entrar de nou en el terreny de joc, però visiblement minvat. Rosales va trencar la igualada en el minut 58. El lateral veneçolà va recollir la pilota després d'un refús en un servei de córner. El seu tir va ser desviat lleugerament per William Jose i va acabar al fons de la xarxa. L'1-0, amb la resta de resultats de la jornada, situava de forma provisional l'Espanyol a Europa. Wu Lei va fer la sentència poc després.

«Serà difícil oblidar aquest moment, feia temps que no plorava», va dir Rubi als vestidors, després d'una gran celebració amb l'afició sobre la gespa. L'Espanyol torna a Europa dotze anys després.