Maverick Viñales sortirà setè en el Gran Premi d'Itàlia de MotoGP, que se celebra al circuit de Mugello, a partir d'una sessió de qualificació que va dominar Marc Márquez. El pilot de Cervera va aconseguir la pole position fent, a més, el rècord de qualificació de Mugello, on no sortia des de la primera posició des de 2014.

El seu 1:45.519, nova marca a batre en el circuit de la Toscana, permet al sòlid líder de la categoria reina partir des de la primera fila, que encapçalarà i compartirà amb el francès Fabio Quartararo i l'italià Danilo Petrucci, segon i tercer, respectivament.

Tot després d'una Q2 en la qual el de Cervera va donar mostres de la seva astúcia quan va aprofitar la roda bona del seu principal rival en el campionat, l'italià Andrea Dovizioso. Amb això, arriba a les 56 poles a MotoGP i es queda a dos del rècord de Mick Doohan.

Mentrestant, Maverick Viñales, setè, obrirà la tercera fila de la graella, i Pol Espargaró sortirà onzè. Àlex Rina, tretzè, partirà just per davant de Tito Rabat i Aleix Espargaró. Cap dels tres va poderpassar de la Q1. A més, el company d'equip de Márquez, Jorge Lorenzo, arrencarà la prova des de la dissetena posició, un lloc més avançat que el de l'italià Valentino Rossi.