Segons publica el Mundo, les escoltes realitzades en el marc de l'«operació Oikos» proven l'estafa en el resultat del Valladolid-València (0-2) de l'última jornada de LaLiga.

El jutge que investiga el cas creu que els enregistraments, junt amb altres indicis, demostren que el partit entre el Valladolid i el València estava arreglat.

Algunes de les escoltes realitzades a Carlos Aranda i Raúl Bravo, els suposats caps de l'organització que arreglava els partits, revelen que «hi havia set jugadors del Valladolid comprats».

Una de les intervencions telefòniques més destacades, mostra com Aranda ordena les apostes del Valladolid-València abans del partit:

«Mira, germà, el València guanya la primera part i la segona, val? Escolta'm, que guanya la primera part i la segona, val? O sigui que guanya la primera part i el partit el guanya també; no que guanya, que ha de marcar dos gols en les dues parts, que guanya primera i segona (...). Mira, tu saps el que és, no es pot assabentar ningú, però saps el que és. Ningú. Ningú és ningú, ningú, ni els teus amics, ni ningú».

Carlos Aranda i Raúl Bravo es troben en llibertat sota fiança, després d'abandonar la presó de Zuera, a Saragossa.

En cas de confirmar-se aquests fets, el Girona FC podria veure's beneficiat. Una penalització en forma de retirada de punts variaria el resultat definitiu de la classificació de la lliga. El Valladolid podria descendir i el Girona ocupar la seva plaça a la màxima categoria.