Leo Messi ha estat denunciat a l'Audiència Nacional, juntament amb el seu pare, Jorge Horacio Messi, el seu germà Rodrigo Messi i la Fundació Leo Messi, per part de l'antic treballador de la seva Fundació Federico Rettori, per presumptes delictes d'estafa i blanqueig de capitals a través de la fundació.

En una denúncia a la qual ha tingut accés Europa Press, després d'una informació publicada pel diari ABC, i que està a l'espera de ser admesa o no a tràmit per una sala de l'Audiència Nacional, Rettori assegura que Leo Messi i el seu entorn s'haurien beneficiat de la Fundació per rebre pagaments personals que no van ser destinats a finalitats socials i lliurar-se així de pagar impostos a Hisenda. «Alguns fons que ­originalment havien de ser destinats a ­accions socials van ser ­desviats a d'altres tipus d'activitats privades o comptes diferents als declarats per aquesta fundació», denuncia Rettori, treballador de la ­Fundació entre el 2012 i 2015.

També assegura en la denúncia que el futbolista i el seu club, el FC Barcelona, haurien utilitzat la Fundació Leo Messi per no haver de pagar impostos. «Tots aquests anys la Fundació Leo Messi va rebre diners del FC Barcelona com a donacions. Per rebre donacions la Fundació Messi hauria d'haver estat inscrita (en el registre)», argumenta el denunciant.

Rettori desgrana diversos moviments i ingressos en la Fundació que no tenen justificant ni accions socials associades, i aporta prova d'això en la denúncia. «Les despeses totals en aquests 5 anys són exageradament altes per a una fundació amb una sola treballadora i sense atenció al públic, de la qual cosa es dedueix la seva activitat fictícia i que opera com una pantalla per ocultar els ingressos dels denunciats», assegura el denunciant de l'astre blaugrana.