Al llarg d'aquesta setmana es durà a terme la sisena edició del Girona Cycling Festival, organitzat pel Club Ciclista Bike Breaks Girona i que compta amb la col·laboració del Departament d'Esports i Turisme de l'Ajuntament i el Patronat de Turisme-Girona Costa Brava. L'acte inaugural se celebra avui mateix, amb la ja tradicional pujada cronometrada al cim d'Els Àngels. Una prova de 5,6 quilòmetres que compta amb 364 metres de desnivell positiu i que començarà a partir de les deu del matí.

No serà l'única cursa d'un calendari farcit d'activitats per a aquests dies. Aquest dijous al vespre es correrà el criteri Nocturn pel Barri Vell de Girona, que inclourà trams empedrats. Els participants hauran de completar cinc voltes en un circuit únic d'un quilòmetre i mig.

Per posar el punt i final al festival, la setmana s'acabarà amb l'esdeveniment de més rellevància. El dissabte es correrà la Girona Gran Fondo, una marxa cicloturista de 125 quilòmetres de distància amb sortida i arribada a la ciutat, passant pel Parc Natural de la Zona Volcànica d'Olot i amb una pujada cronometrada al cim de Rocacorba.