El britànic Chris Froome no podrà disputar el Tour de França després d'haver patit aquest dimecres una fractura de fèmur en una caiguda durant el reconeixement de la contrarellotge de la Dauphiné a Roanne, ha informat el seu equip.

El ciclista va xocar contra un mur al quilòmetre 11 de la crono, en una carretera departamental, prop de la localitat de Saint-André-d'Apchon, i va ser traslladat a un hospital local, on va ser sotmès a diverses proves que van confirmar la fractura del fèmur.

Segons va confirmar el director de l'Ineos, Dave Brailsford, la fractura li impedirà prendre la sortida del Tour, prevista per al proper 6 de juliol a Brussel·les.

Una forta corrent d'aire va llançar el ciclista contra un mur en un descens de l'etapa, 26 quilòmetres contra el crono en Roanne, al centre de França, el que va provocar la caiguda.

Froome, de 34 anys, va ser en un primer moment tractat en una ambulància traslladada al lloc, abans de ser conduït a l'hospital de la ciutat. Després va ser portat en helicòpter fins Sant-Etienne.

"Tot va passar en una part descendent, a gran velocitat. S'ha colpejat contra un mur, és un cop important. L'ambulància va intervenir ràpidament i el va atendre fins que va arribar un helicòpter per traslladar-lo a Sant-Eteinne", va dir Brailsford a la televisió pública francesa.

"És un accident molt greu. És clar que no podrà prendre la sortida del Tour, aquesta lesió necessita un temps de curació bastant llarg", ha afegit el director.

Froome tenia previst preparar a les carreteres de la Dauphiné l'assalt al seu cinquè Tour, després d'un modest inici de temporada. El ciclista era vuitè de la general.

Froome, de 34 anys, té al seu palmarès quatre Tour de França (2013, 2015, 2016 i 2017), a més del Giro Itàlia de 2018, la Volta a Espanya de 2017 i tres edicions de la Dauphiné (2013, 2015 i 2016) , entre moltes altres carreres.

Nascut a Kenya, on residia amb els seus pares, es va convertir en el primer britànic a repetir triomf al Tour i estava a una victòria de Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault i Miguel Indurain.

L'any passat va ser superat al Tour pel seu company d'equip i compatriota Geraint Thomas.