El francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) va fer ahir un pas endavant en la segona i última tanda d'entrenaments lliures de la primera jornada del Gran Premi de Catalunya de Moto GP que es disputa al circuit de Barcelona-Catalunya. Va ser una jornada nefasta pel gironí Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1), quinzè, i en la qual Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) es va veure relegat a la novena posició final.

Márquez, que al matí va utilitzar durant alguns minuts el pneumàtic tou del darrere, va canviar d'estratègia a la tarda, quan va fer servir el pneumàtic amb el compost de goma més dur, a priori el que s'utilitzarà en la carrera.

Aquesta circumstància el va fer rodar una mica més lent que els seus rivals, que van aprofitar l'ocasió per a superar-lo i relegar-lo en aquesta segona sessió a la dissetena posició, encara que el seu registre matinal li va permetre mantenir-se entre els pilots amb dret a entrar en la segona classificació directa.

Quartararo, que es coneix molt bé el traçat català de la seva època al FIM CEV Repsol i on es troba molt a gust, va protagonitzar uns entrenaments en constant progressió i en la seva última volta va marcat un 1:40.079 que el va situar al comandament de la classificació de temps amb gairebé tres dècimes de segon sobre el seu immediat perseguidor, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP19) i amb un sorprenent Takaaki Nakagami (Honda RC 213 V) en la tercera plaça.

En Moto2, el suís Thomas Luthi (Kalex) i el català Alex Márquez (Estrella Galicia 0'0 Kalex) van mantenir el duel i les posicions al final de la primera jornada d'entrenaments. Per la seva banda, en Moto3, Alonso López i Sergio García, pilots de l'Estrella Galícia 0'0 van sorprendre a Montmeló en marcar les dues millors voltes de la cilindrada.