El tennista suís Roger Federer va conquerir ahir per desena vegada el torneig de Halle (Alemanya), de categoria ATP 500 i que es disputa sobre herba, en derrotar a la final el belga David Goffin en dos sets (7-6 (2), 6 -1). El número tres del món, de 37 anys, aixecava d'aquesta manera el seu títol ATP número 102, després d'una excel·lent setmana a l'herba alemanya i d'una final en què va anar de menys a més. De fet, va resistir a les tres boles de trencament a què es va enfrontar en la primera mànega, que va solucionar al tie-break.

Conservant el 83% dels punts amb el seu primer servei (29/35), el tennista suís va anar guanyant confiança i va trencar ja en el primer joc del segon set el servei del belga, al qual va sentenciar guanyant de manera consecutiva els quatre últims jocs per posar fi a la final després d'una hora i 23 minuts de partit. Amb això, iguala Rafa Nadal com l'únic jugador de l'Era Open en aconseguir dobles dígits de títols en un mateix torneig -el balear ha conquistat 12 Roland Garros i 11 títols a Montecarlo i Barcelona-, i, als seus 37 anys, s'ha convertit en el campió més veterà del circuit des que Ken Rosewall guanyés amb 43 anys el títol de Hong Kong el 1977.

Federer també es consolida com el jugador més llorejat de tots els temps sobre herba; després d'ell hi ha els nord-americans Pete Sampras (10) i Jimmy Connors (9), mentre que en actiu el més proper és l'escocès Andy Murray (8).