El FC Barcelona, un dels principals actors al mercat de contractacions, entra avui en acció després de setmanes guardant un silenci sepulcral sobre els seus propòsits i d'haver tancat algunes vendes (Jasper Cillessen, André Gomes i Denis Suárez) que l'hauran ajudat a quadrar el balanç econòmic de la temporada 2018-19, que finalitzava ahir.

L'actuació més esperada a l'entitat blaugrana serà que reveli d'una vegada l'esperada incorporació del francès Antoinne Griezmann, actualment en l'Atlètic de Madrid, i qui a partir d'aquest dilluns dia 1 de juliol té una reducció en la seva clàusula de rescissió que se situa en 120 milions d'euros. L'experiència de l'estiu passat entre el jugador i la que es va denominar «la decisió», que va acabar amb la seva continuïtat en l'Atlètic amb millora de contracte, no tornaria a repetir-se i sembla que aviat el club es posicionarà al respecte. És molt probable que Griezmann sigui el primer fitxatge, després de l'holandès Frankie de Jong (Ajax, 75 milions d'euros) i el porter brasiler Neto (València, 26 milions, més 9 de variables).

El següent d'entrar en escena és Neymar, encara que és difícil costejar-lo. La sortida de Pilippe Coutinho i Ousmane Dembélé podria abaratir el retorn del brasiler.