L'exblaugrana Xavi Hernández inicia el seu camí a les banquetes aquest dilluns, quan dirigeix la seva primera sessió com a nou entrenador de l'Al-Sadd en l'estrena de la pretemporada que l'equip qatarià durà a terme aquests dies a les Preses, molt a prop d'Olot.

El conjunt en el que l'exjugador català va penjar les botes fa amb prou feines dos mesos va aterrar aquest diumenge a Barcelona i es va desplaçar de manera immediata a les instal·lacions de Royalverd fins al pròxim 29 de juliol.

Al llarg de les dues setmanes que durarà l'estada, l'Al-Sadd jugarà fins a tres partits amistosos: contra el Palamós Club de Futbol, de Primera Catalana, diumenge 21 a les 20.00 hores a l'Estadi Palamós Costa Brava, i contra la Unió Esportiva Olot i el Centre d'Esports Sabadell, tots dos de Segona B, el 24 i el 28, respectivament.

La gran majoria dels entrenaments del quadre qatarià, que en la campanya del debut de Xavi a les banquetes aspira a aixecar la Lliga de Campions asiàtica i a revalidar el títol de lliga, serà a porta tancada.

Per a l'exfutbolista de Terrassa, que només ha programat un dia de descans, aquesta serà la primera experiència en la seva aventura com a entrenador.

Xavi Hernández aprofitarà aquest temps a Girona per inculcar-li als seus jugadors la filosofia del futbol associatiu que abandera, conscient que aquest pot ser el primer esglaó en una trajectòria que podria acabar algun dia al Camp Nou.