Campiones de Girona, de Catalunya, d'Espanya, d'Europa i del Món. El Bacterium del CPA Girona ha enamorat per tot arreu on ha passat en un 2019 de somni que es va tancar ahir en el millor escenari que havia conegut mai el patinatge artistíc. L'històric Palau Sant Jordi, un dels grans símbols de la Barcelona olímpica, i al voltant de vuit milers d'espectadors, molts arribats des de les comarques gironines, van veure com la millor versió de No em tallis les ales del CPA Olot va posar dempeus el públic, però no va ser suficient per superar el magnetsime del disc de l'equip de Girona. La història que Nuri Soler va començar a imaginar-se fa molts mesos llegint un díptic sobre higiene dental que li van donar al seu fill a l'escola i que s'ha convertit en l'indiscutible millor espectacle d'un grup gran xou de patinatge artístic del món.

Abans de l'esperada part del final de la tarda -amb les actuacions encadenades de Royal Eagles, Olot, Girona i Diamante- les italianes del Show Roller i el Reus, amb el seu vistós Equality inspirat en els escacs, ja havien deixat clar que el nivell era alt. Molt alt. Precedides pel Royal Eagles italià, l'equip que les va deixar fora del podi en l'Europeu de principi de maig a Reggio Emilia, l'aparició a la pista del Sant Jordi de les 22 patinadores del CPA Olot va aixecar els decibels de l'històric pavelló olímpic. L'any no ha estat fàcil per a un club acostumat a no baixar mai de la part més alta del podi. I això ho sap bé la «marea groga» de prop d'un miler de garrotxins desplaçats a Barcelona que ahir van veure una versió millorada del No em tallis les ales. Un espectacle amb elevacions complexes i efectes molt visuals, que va fer aixecar de les seves cadires la majoria d'espectadors del Sant Jordi i un llarg aplaudiment de garrotxins, gironins, italians... Les notes, lògicament, van ser molt altes, tot i una penalització de 0,2 punts per una caiguda. Suficient per revalidar el títol de campió del món? Segurament ho hauria estat si, darrere seu, no hagués sortit el CPA Girona i el seu Bacterium.

El xou ideat per Nuri Soler havia enamorat a tot arreu. I el Sant Jordi no va ser una excepció. Les patinadores gironines el van tornar a clavar. Sense errades, tècnicament perfectament i visualment encisador, el Bacterium també va posar dempeus un Sant Jordi entregat amb moltes samarretes vermelles rivalitzant amb la «marea groga». La puntació artística va tornar a disparar el Girona després de proclamar-se campió de Girona, de Catalunya, d'Espanya, d'Europa. Ahir va tancar el cercle guanyant, per primer cop, un Mundial. Campiones del món a casa, davant la seva gent en un marc espectacular com el Sant Jordi, en una tarda inoblidable per a les patinadores del CPA Girona, que van pujar a l'esgraó més alt del podi amb 133,5 punts per sobre de l'Olot (132,9) i del Diamante italià (130).