El passat dilluns 22 de juliol va arribar Natalio Lorenzo a la Unió Esportiva Olot. L'1 de febrer d'aquest any, Eloi Amagat va aterrar a terres volcàniques per unir-se al projecte olotí. I el 25 de gener de 2018 ja havia arribat Jordi Xumetra a la Garrotxa per enfundar-se la samarreta vermella. Tots ells tenen un denominador comú: han estat jugadors a l'elit del futbol espanyol.

Dels tres futbolistes de l'Olot, el que més ha tastat la primera divisió espanyola és Jordi Xumetra. «La Bala de l'Estartit» ha estat a la màxima divisió del futbol espanyol durant tres temporades (2013-14, 2014-15, 2015-16) defensant els colors del Llevant i disputant 25, 18 i 13 partits en cada una de les campanyes. Natalio Lorenzo ha estat dos cursos a la Primera Divisió (2007-08 i 2008-09). En ambdues temporades va defensar els colors de l'Almeria i va disputar 13 i 9 partits en aquestes campanyes, ja que va començar els respectius cursos amb el club almerienc, però els va acabar cedit al Cadis i al Còrdova, que militaven a la Segona Divisió. Per últim, Eloi Amagat va formar part de la plantilla del primer any del Girona a primera, tot i que només va disputar dos partits.

Aquests tres jugadors han estat a grans clubs i a categories superiors a la Segona B, en la qual militen ara mateix vestint la samarreta de l'Olot. Tot i això, els tres han optat per tornar a les categories d'on van sortir, on van destacar i on es van formar. I els tres tenen un motiu en comú per fer-ho: formar part d'un projecte ambiciós que aposta per gent de la casa o propera al territori i tornar a estar a prop dels seus. Això és el que està aconseguint l'Olot amb el seu projecte.

Fer que jugadors veterans catalans o propers a Catalunya que han estat a l'elit decideixin signar pel club garrotxí per tornar a estar a prop dels seus. A més, l'estil de joc que practiquen els de Garrido també és un al·licient pels futbolistes. Ja ho va dir Natalio en la seva presentació: «Jo no he vingut aquí a passejar-me ni a visitar la Garrotxa. Vinc aquí per gaudir d'un estil de joc atractiu que m'ha tocat patir com a rival».