30 de juliol de 2019
30.07.2019
Diari de Girona

L'Olot es confirma com un projecte engrescador per als exjugadors de Primera Divisió

En les últimes temporades, el conjunt garrotxí ha aconseguit signar tres jugadors que han estat a la màxima divisió com Xumetra, Eloi i Natalio

30.07.2019 | 00:45
Jordi Xumetra

El passat dilluns 22 de juliol va arribar Natalio Lorenzo a la Unió Esportiva Olot. L'1 de febrer d'aquest any, Eloi Amagat va aterrar a terres volcàniques per unir-se al projecte olotí. I el 25 de gener de 2018 ja havia arribat Jordi Xumetra a la Garrotxa per enfundar-se la samarreta vermella. Tots ells tenen un denominador comú: han estat jugadors a l'elit del futbol espanyol.

Dels tres futbolistes de l'Olot, el que més ha tastat la primera divisió espanyola és Jordi Xumetra. «La Bala de l'Estartit» ha estat a la màxima divisió del futbol espanyol durant tres temporades (2013-14, 2014-15, 2015-16) defensant els colors del Llevant i disputant 25, 18 i 13 partits en cada una de les campanyes. Natalio Lorenzo ha estat dos cursos a la Primera Divisió (2007-08 i 2008-09). En ambdues temporades va defensar els colors de l'Almeria i va disputar 13 i 9 partits en aquestes campanyes, ja que va començar els respectius cursos amb el club almerienc, però els va acabar cedit al Cadis i al Còrdova, que militaven a la Segona Divisió. Per últim, Eloi Amagat va formar part de la plantilla del primer any del Girona a primera, tot i que només va disputar dos partits.

Aquests tres jugadors han estat a grans clubs i a categories superiors a la Segona B, en la qual militen ara mateix vestint la samarreta de l'Olot. Tot i això, els tres han optat per tornar a les categories d'on van sortir, on van destacar i on es van formar. I els tres tenen un motiu en comú per fer-ho: formar part d'un projecte ambiciós que aposta per gent de la casa o propera al territori i tornar a estar a prop dels seus. Això és el que està aconseguint l'Olot amb el seu projecte.

Fer que jugadors veterans catalans o propers a Catalunya que han estat a l'elit decideixin signar pel club garrotxí per tornar a estar a prop dels seus. A més, l'estil de joc que practiquen els de Garrido també és un al·licient pels futbolistes. Ja ho va dir Natalio en la seva presentació: «Jo no he vingut aquí a passejar-me ni a visitar la Garrotxa. Vinc aquí per gaudir d'un estil de joc atractiu que m'ha tocat patir com a rival».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit