El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir ahir la victòria al Gran Premi d'Hongria, després d'una carrera en què Mercedes va oferir una lliçó magistral d'estratègia perquè el líder del Mundial superés, a falta de tres voltes, a l'holandès Max Verstappen (Red Bull), que va acabar segon, mentre que l'espanyol Carlos Sainz (McLaren) va signar una meritòria cinquena posició.

Amb un pla d'una parada més -dos-, les «fletxes platejades» no van tenir pressa per veure com donava fruits seva estratègia, quan només restaven tres voltes per la bandera a quadres. Van deixar que el neerlandès, «poleman» de dissabte, s'anés quedant sense pneumàtics, moment en què l'anglès li va assestar el cop definitiu a la recta principal.

Mentrestant, l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) va pujar al tercer calaix del podi en avançar, amb només una volta per davant, el seu company d'equip, el monegasc Charles Leclerc. Tot en una carrera en què Sainz va repetir el cinquè lloc assolit la setmana passada a Alemanya.