El ciclista belga Bjorg Lambrecht ha mort aquest dilluns com a conseqüència de les lesions que es va produir per una greu caiguda soferta durant la tercera etapa del Tour de Polònia, ha anunciat el seu equip, el Lotto Soudal.

"La major tragèdia possible que li podia passar a la família, amics i companys d'equip de Bjorg ha passat ... Descansa en pau, Bjorg", ha confirmat el club en el seu compte oficial de la xarxa social Twitter poc després del final de la etapa de la ronda polonesa.

El corredor, de 22 anys, va caure durant el transcurs de la tercera etapa, marcada per la pluja, i es va colpejar amb una claveguera, el que el va deixar inconscient; va haver de ser sotmès a una "reanimació d'emergència" i va ser traslladat en helicòpter a l'hospital de Rybnik, on va morir.

Lambrecht constituïa una de les grans promeses del ciclisme europeu. Entre els seus èxits destaquen la victòria en la Lieja-Bastogne-Lieja Sub-23 de 2017, i dos subcampionats a l'Europeu de ruta 2016 i el Mundial de ruta 2018, ambdós en categoria Sub-23. Recentment, va ser quart en la passada Fletxa Valona i sisè en l'Amstel Gold Race.