Fa encara no un parell de setmanes, en l'única aparició pública a Catalunya entre la seva victòria a la final de l'NBA i l'inici de la concentració amb la selecció espanyola de cara al Mundial, Marc Gasol va deixar clares les seves intencions per a la segona temporada del Bàsquet Girona a LEB Plata: «Volem fer un equip que jugui alegre a Fontajau». I si un sinònim d'alegria és la joventut, Àlex Formento està fent cas al seu president. El director esportiu (entrenador) està confeccionant una plantilla on més enllà d'Albert Sàbat, que està a punt de fer 34 anys, és una garantia de bàsquet alegre i de comptar amb una base que no s'ho pensa dos cops a buscar un tir ràpid, té la joventut com a denominador comú. Només un jugador per sobre de la trentena (Sàbat) i sis amb 22 anys o menys, i inclòs l'últim en arribar: Menno Dijkstra.

Un jove holandès de 22 anys i 2,12 d'alçada es va convertir ahir en la tercera peça confirmada del joc interior del Bàsquet Girona, després de la renovació de Robert Cosialls i del fitxatge del nord-americà Antonio Horster, en una nova mostra de l'atreviment a l'hora d'incorporar talent jove del projecte pensat per Marc Gasol. Quatre dels nous fitxatges tenen 22 anys o menys -el nord-americà Anthony Cambo (20), Màxim Esteban i Víctor Moreno (21) i Menno Dijktra (22)- en un equip on els dos únics jugadors que continuen del curs passat, Cosialls i Sergi Costa faran els 23 anys amb la temporada ja començaçada i on Gerard Sevillano encara té molt recorregut per davant (25) i els únics veterans són Herster (29) i el base de Llagostera Albert Sàbat, que farà 34 anys aquest agost. Amb l'arribada ahir de Dijkstra, Àlex Formento ja compta amb nou peces confirmades per a la propera temporada, la segona del club a LEB Plata, i només faltaria un quart interior per completar la plantilla.

La setmana passada, el Bàsquet Girona va fer la seva aposta de més de risc amb Anthony Cambo. Un escorta nord-americà, que serà el jugador més jove de la plantilla, arribant a Europa sense haver competit mai més amunt d'una PrepSchool de Florida. En canvi, dos anys més gran i habitual de les categories inferiors de la selecció holandesa, Menno Dijkstra tampoc té cap experiència professional però va destacar a la CBA, una acadèmia de Canàries que forma jugadors d'arreu del món per entrar en universitats americanes, i els últims quatre cursos ha estat a l'NCAA amb Riverside. 8 punts i 4 rebots per partit en 22 minuts per partit amb un equip de la primera divisió universitària. Tot i ser un cinc clar, amb els seus 2.12 d'alçada, Dijkstra també té prou bona mà per obrir-se i tirar de fora i, la temporada passada a Riverside, solia tirar un parell de triples per partit.