La Travessia a l'Estany és la prova de natació més coneguda, i històrica, que se celebra a Banyoles, el proper 15 de setembre s'arribarà a la setanta-cinquena edició, però des des d'en fa 8 el Club Natació també promou la Volta nedant a l'Estany amb un recorregut de 6.000 metres (pels 2.115 de la històrica travessia) i en la qual els nedadors han de fer tota la volta a l'Estany creuant-lo dos cops de punta a punta amb sortida i arribada al Club Natació Banyoles. Ahir, en la vuitena edició, Pol Gil i Laura Rodríguez van ser els més ràpids dels 135 nedadors que es van tirar a l'aigua a les 10 del matí. El nedador de l'UCAM Fuensanta va completar els 6.000 metres amb un temps d'1.11.00 mentre que la nedadora del CN Barcelona va guanyar amb 1.14.22.

Pol Gil es va emportar la victòria per davant d'Alonso Filoso (CE Mediterrani) i Pol Roch mentre que Aida Bertran (CN Granollers) i Queralt Velasco (Cercera) van completar el podi femení.