La selecció espanyola de bàsquet es va classificar ahir per a la segona fase del Mundial de la Xina després d'imposar-se a Puerto Rico (63-73), un triomf molt treballat i fonamentat en el lideratge de Marc Gasol (19 punts, 7 rebots) i Ricky Rubio (17 punts, 8 rebots, 4 assistències).

Igual que va passar en el seu debut davant Tunísia, Espanya va haver d'esperar fins al tercer quart per trencar el partit davant un rival que mai es va rendir i que a falta de dos minuts només perdia per sis punts (63-69) gràcies a l'aportació de l'exjugador de l'Estudiantes Gian Clavell (13). Les bones defenses espanyoles al final van evitar qualsevol conat de sorpresa i van convertir el partit de demà davant l'Iran (14.30) hores) en un tràmit sense rellevància classificatòria, ja que el seu pròxim rival està eliminat.

Les seleccions de Sèrbia, Itàlia, Argentina, Rússia i Polònia es van sumar a Espanya en aconseguir ahir mateix la seva classificació per a la segona fase del Mundial. La selecció espanyola va confirmar els pronòstics i s'enfrontarà en la següent fase amb Sèrbia i Itàlia, molt superiors als seu respectius rivals. Els balcànics van apallissar Filipines (126-67), mentre que Itàlia superava Angola (92-61).