Dos dels fitxatges d'aquest estiu del Figueres encara no han pogut debutar per problemes burocràtics. Es tracta de l'uruguaià César Bicker i del mexicà Carlos Treviño, que estan pendents de rebre el visat de treball per poder tenir el número d'identitat d'estranger (NIE) i tramitar la seva fitxa. Bicker, de 26 anys, va arribar el juliol passat procedent del Rocha FC, després que el tècnic, Xavi Agustí, i el gerent, Javi Salamero, el veiessin destacar al Training Camp Barcelona Costa Brava 2019, que es va fer al Nou Estadi de Palamós. La seva idea és aprofitar aquest any a Vilatenim com a plataforma de llançament al futbol europeu, però de moment encara no té tots els papers a punt.

En la mateixa situació hi ha Carlos Treviño, un jugador mexicà que també té 26 anys i prové de l'Atlas. El club confia que en les properes setmanes tinguin tota la documentació resolta i puguin estar a disposició de Xavi Agustí.

La Unió, mentrestant, ultima l'arribada d'un últim reforç de nivell per intentar capgirar la mala dinàmica en aquest inici de lliga a Tercera. Carles Coto arriba a Vilatenim després de proclamar-se campió de la Segona Divisió de Grècia amb el seu equip, el Volos FC, amb el qual va aconseguir l'ascens a l'elit. L'extrem empordanès no va seguir al Volos i es trobava actualment a l'atur.

Abans de jugar a Grècia, Carles Coto, de 31 anys, havia celebrat el títol de Lliga del Grup I de Segona B amb el Rayo Majadahonda, amb el qual aconseguiria l'ascens a Segona A eliminant el Cartagena. Coto també va guanyar la Supercopa d'Uzbekhistan amb el Bunyodkor (2014) i la Lliga georgiana amb el Dinamo Tbilisi (2012-13). Al palmarès de l'empordanès també hi figura una Eurocopa sub-19 amb la selecció espanyola l'any 2007 al costat de jugadors com Parejo, San José, Sergio Asenjo o Isaac Becerra.