Els carrers del centre i el Barri Vell de Girona es tornaran a omplir el proper diumenge 6 d'octubre de dones, en una nova i multitudinària edició de la Cursa de la Dona. La prova arrencarà a la Devesa a les 10 del matí i tindrà el punt d'arribada a la zona de La Copa, calcant el circuit de l'any passat, de poc més de 5 quilòmetres de recorregut. Els organitzadors, Esports Parra amb el suport de l'Ajuntament han decidit mantenir el límit de participants fins les 7.000, com en la passada edició, tot i que segons va admetre Patricia Parra, podrien plantejar-se ampliar en futures edicions si fos necessari. «Ara el més important per a nosaltres és que sigui una cursa de qualitat i que estigui ben organitzada, hem de veure com acaben d'anar les inscripcions aquest any», va dir.

De moment l'èxit sembla assegurat perquè tot i que hi ha temps per apuntar-s'hi fins el dimecres 2 d'octubre «ja hem cobert un 90%» de les inscripcions. La previsió, per tant, és que els dorsals s'acabin abans. Precisament aquesta és una de les novetats d'aquest any: cada participant tindrà un dorsal, que podrà guardar de record, per comptes de constar el seu número en un tatoo. «Aquesta és una gran cursa, pel volum de gent que mou i perquè les dones hem decidit sortir al carrer. A més té un component solidari amb Oncolliga que la converteix encara ens més especial», va dir la regidora d'Esports Eva Palau. Ella mateixa també va animar a Patricia Parra a ampliar el volum de la cursa, per sobre de les 7.000 participants, si hi ha demanda «per poder seguir sent una referència».

Banco Mediolanum, entitat especialitzada en l'assessorament financer personalitzat, continua un any més com a patrocinador principal de la Cursa de la Dona. Un suport a una prova que, segons el banc, representa valors de l'esport que lliguen amb el seu ADN com la disciplina, la capacitat de superació, la constància, l'esperit d'equip i la motivació per aconseguir les nostres fites. L'entitat, a més, està especialment motivada i sensibilitzada per la contribució solidària de la iniciativa a la investigació del càncer de mama i, alhora, pel clima únic que es crea entre totes les participants abans i després de la cursa.

Per la seva banda, Xavier Avellana, d'Atletisme Girona, va detallar que el circuit, de poc més de 5 quilòmetres, serà el mateix que l'any passat. Se sortirà des de la Devesa, per anar a buscar l'avinguda Tarradellas, Xavier Cugat, el Pont de França, el Pont de Pedret i des d'allà s'entrarà al Barri Vell. Un cop les participants arribin a l'Ajuntament, seguiran pel carrer Nou, Jaume I i posaran direcció de nou a la Devesa i a la zona de la Copa, on hi haurà l'arribada «Volem que tothom pugui fer la cursa, corrent, caminant, i per això tenim un circuit apte», va subratllar el representant d'Atletisme Girona. El Diari de Girona és el Diari oficial d'aquesta multitudinària prova una vegada més.

Les últims inscripcions, ara al preu d'11 euros, es poden formalitzar a la botiga d'Esports Parra al carrer Migdia o també on-line a travès de la plana web de la Cursa de la Dona. Totes les participants rebran un welkome pack que es podrà recollir al pavelló de Fontajau els dies 3, 4 i 5 d'octubre a Fontajau de 11 a 20h o el diumenge 6 des de les 8 del matí. El preu d'inscripció inclou, entre d'altres conceptes, la participació a la cursa, l'assegurança d'accidents, una samarreta commemorativa que aquest any és de color rosa, dorsal amb accés a avituallaments, massatge a l'arribada, welcome pack i un donatiu al IDIBGI, Guapes i Valentes i la Fundació Els Joncs.