Bon bàsquet, jugadors de talent, molts punts, polèmica arbitral i emoció fins al final... Què més es pot demanar en un matí a Fontajau on s'ha vist la cinquena victòria consecutiva del Bàsquet Girona, ara sí lider en solitari de LEB Plata, contra un Gran Canaria que ha fregat la victòria al final amb set punts seguits del base finlandès Maxhuni. A sis segons del final, i després que els àrbitres haguessin invalidat un triple de Sàbat, Sevillano ha donat la victòria al Bàsquet Girona tot i el darrer, i frustrat, intent final de Mahouni.

Àlex Formento preveia que els canaris els hi plantejarien problemes similars als que es varen trobar la setmana passada a la pista del Barça B. I no s'equivoca. El filial del Gran Canaria té tant talent com el blaugrana i, amb el desvergonyiment de la joventut i el físic d'Antonio Vrankovic, un 2.13 format a Duke, i de Khalifa Diop, un senegalès de 17 anys també voltant els 2.10, l'equip entrenat per Salva Camps ha exhibit a Fontajau un bàsquet ràpid, descaradament pensat per jugar a molts punts i, sobretot, on ningú tenia cap mena de reserva a mirar a cistella contrària. I el Bàsquet Girona no li ha rebutjat l'intercanvi de cops. Sàbat, Hester, Víctor Moreno... Els gironins tampoc van gens mancats de talent i el partit ha entrat en uns camins que solen agradar més al públic que als entrenadors. La hiperactivitat de Hester, 15 punts i 24 de valoració al descans, o la classe de Sàbat, 15 punts també després dels dos primers, han anat trobant resposta en la facilitat anotadora canària.

Que el Bàsquet Girona aconseguia córrer, per una pilota recuperada o per una transició ben muntada després d'una de les poques errades en el tir visitant, i Hester acaba la jugada amb una espectacular esmaixada per obrir una mica de forat en el marcador. Doncs, Oier Ardanza respon amb un triple en la jugada següent. I així anar fent fins que, just abans del descans, dos tirs lliures de Sàbat i un bàsquet de Víctor Moreno, han permès trencar per primer cop la barrera dels 10 punts (55-43).

Albert Sàbat l'ha tornat a clavar des de més enllà de la línia de tres punts només de començar el tercer quart i semblava que el Girona estava començant a posar el peu al coll al partit. Però, el filial del Gran Canaria és un d'aquells als que, literalment, els hi cauen els punts de les butxaques. Sempre han trobat maneres d'anotar. Per molt que el Bàsquet Giroan intentés collar més en defensa, Hester ha arribat a posar un tap al letó Steinbergs sortint a puntejar un triple lateral del canari, o que Formento anés removent la banqueta. La tercera personal de Víctor Moreno tampoc ha estat una bona notícia i el tècnic local ha hagut de demanar temps mort al veure que el partit seguia ben viu (65.58). Abans del final del tercer quart, encara ha arribat una notícia pitjor: la tercera personal de Sàbat en una antiesportiva a mitja pista. Un triple de Menno Dijkstra ha permès als gironins arribar al final del tercer quart encara amb 7 punts de marge (74-67).

Amb 77-71 en el marcador, i set minuts i mig per jugar, Àlex Formento ha tornat a posar en pista a Albert Sàbat i Antonio Hester. Salva Camps era conscient que la tornada del base de Llagostera i de l'aler pivot de Miami era un perill per al su equip, i ha demanat temps mort immediatament, i els canaris han arribat a empatar el partit a 83-83 després de quatre punts seguits de De la Terre (83-83 a tres minuts del final).

Nervis al Girona. Sergi Costa fa només un tir llure en el següent atac, el finlandès Mahuni posa el seu equip per davant per primer cop (84-85). Encara més nervis. Llavors Antonio Hester ha anotat un triple providencial al que, un altre cop Mahouni, respon amb cinc punts seguits, una penetració i un triple amb un bàsquet de Sevillano pel mig: 89-90.

En els últims segons, i a la desesperada, Albert Sàbat ha agafat la responsabilitat i creuant tota la pista ha acabat anotant un triple amb falta personal inclosa que els àrbitres no han donat intepretant que la infracció era anterior al tir.

El Gran Canània encara no havia arribat al bonus i, per tant,el Bàsquet Girona ha servit de banda amb 9 segons per jugar. Temps mort, jugada estudiada i Gerard Sevillano anota un bàsquet ràpid després de penetració (91-90).

Mahouni ho ha intentat en un darrer atac, però no ha pogut arribar ni a tirar en trobar-se amb els immensos braços de Dijkstra al davant.