Als seus 38 anys, i establert permanentment a Girona des de fa temps, l'alemany Jan Frodeno ha fet història aquesta matinada en les proves de llarga distància proclamant-se per tercer cop Campió del Món en el mític Ironman de HawaÏ que ha guanyat establint un nou rècord de la prova. Frodeo només ha necessitat 7 hores, 51 minuts i 13 segons per fer els 3.860 metres nedant, els 180 quilòmetres en bici i els 42,2 quilòmetres de cursa a peu. Tim O'Donnell (7h59'40'') i Sebastian Kienle (8h02'04'') han acompanyat Frodeno en el podi. En categoria femenina, la també alemanya Anne Haug ha guanyat amb un temps de 8h40'10''.

Frodeno, que en el seu moment va ser campió olímpic de triatló als Jocs de Pequín de l'any 2008; i ara, després d'una temporada perfecta on també es va proclamar Campió d'Europa a Frankfurt, ha guanyat per tercer cop a Kona en la mítica prova de Hawaii que ha estat preparant els últims mesos a Girona amb la companyia del triatleta garrotxí Nan Oliveras i de l'australià Nick Kastelein.