El debut a l'Eurolliga està molt a prop, potser massa per a la concentració de les jugadores, i l'Ensino Lugo ha estat a punt de recordar avui que a Lliga Femenina-1 molts rivals poden donar algun ensurt al campió. Encara que aquest sigui l'Spar Citylift Girona tingui encara més estrelles que la temporada passada i jugui a Fontajau davant gairebé 3.000 espectadors.

L'Uni ha acabat guanyant i es manté invicte aquesta temporada, però no sense abans de suar per derrotar un Ensino Lugo que ha arribat a guanyar per 15 punts en el segon quart (13-28) i que, a menys d'un minut pel final encara mantenia les seves opcions amb un 63-58 que Mendy s'ha encarregat d'esvair amb el triple definitiu (66-58). Dimecres, la història serà diferent a la pista del Fenerbahce en l'estrena a l'Eurolliga.

El triple, que els àrbitres han donat de dos perquè la barcelonina devia estar trepitjant, d'Ainhoa López, amb l'habitual dedicació a la família que l'havien vingut a veure al que va ser el seu pavelló, és la millor imatge del que ha estat el primer quart. Un Ensino Lugo passant-s'ho jugant sense res a perdre davant els més de 2.500 espectadors que hi havia a Fontajau; i un Spar Citylift Girona endormiscat, molt erràtic i on només Sykes, abans de fer-se mal al turmell, semblava que tenia prou fam per a alegrar la tarda als aficionats abans que arribin els grans partits de la temporada.

Èric Surís s'ha desesperat més d'un cop per les facilitats amb que Richaards o Miller han anotat prop de cistella o veient com, per primer cop aquesta temporada, el seu equip no s'estava imposant en la lluita pel rebot. A començaments del segons quart, en que l'Uni encara li ha costat començar a jugar que en el mateix inici de partit, les gallegues s'han arribat a posar 15 punts per sobre en el marcador (13-28). Surís ha demanat temps mort per recordar a tothom que el partit que s'estava jugant era aquí i ara, contra el Lugo, i no a Istanbul contra el Fenerbahce. Aquest serà dimecres.

Se'n n'ha sortit a mitges. I, per això, al descans (31-38), el tècnic ho ha hagut de tornar a fer amb el to una mica més alt. En només, un minut del tercer quart, l'Uni ja havia capgirat el marcador i era el tècnic del Lugo el que havia de demanar temps mort (39-38). Les gironines ha semblat que començaven a fer el que més els hi agrada: defensar i córrer. El Lugo ha necessitat gairebé cinc minuts en fer el seu primer bàsquet de la segona meitat, però, ni així les gironines han acabat d'agafar la velocitat de creuer per a desesperació del nombrós públic desitjós de veure deixat anar el que, sobre el paper, és el millor equip que ha tingut mai l'Uni. Al final del tercer quart, 50-50 després O'Dwyer anotés un bàsquet final que compensava el triple segons abans d'Elonu.

Tothom sabia, presumia o, com a mínim esperava, que en un moment o altre l'Uni faria una estrebada definitiva a la que el Lugo no podria respondre. Però aquesta ha trigat en arribar. A poc més de sis minuts pel final, Stanacev encara ha tornat a empatar el marcador (54-54) i per molt que l'Uni intentés clavar la dentellada definitiva (61-56 amb un triple de Mendy després que Sykes anés pel terra a recuperar una pilota) el llacet final partit ha costat que arribés. A un minut i mig al final, Surís ha demanat temps mort El seu equip només guanyava per cinc punts, 63-58, i les seves jugadores li ha acabat d'alegrar la tarda perdent la pilota en els dos atacs següents. És clar que l'Ensino Lugo tampoc ha estat capaç d'anotar en cap de les seves dues possessions i el triple de Mendy a 13 segons per acabar sí que ha servit per tancar definitivament el partit.