L'alemany Julian Schelb i l'eslovena Blaza Pintaric La Tramun 2019 es va celebrar ahir diumenge entre els 72 quilòmetres que separen Sant Esteve d'en Bas i Girona. La prova des de l'any 2016 està integrada a les UCI Marathon Series, que comprèn els Campionats del Món de ciclisme de muntanya en marató, i a la Copa Catalana de Marató. Com en les passades edicions, l'edició d'enguany també s'ha dividit en dos circuits i ha reunit un total de 600 bikers. El curt comptava amb un total de 33 quilòmetres i partia de la darrera meitat de la prova total, a l'Hostal del Fang, amb 900 metres de desnivell positiu i 1.000 de desnivell negatiu. El recorregut llarg, que començava a la Vall d'en Bas, comprenia 72 quilòmetres i acumulava 2.200 metres de desnivell positiu i 2.500 de desnivell negatiu. Tots dos finalitzaven al pavelló d'Esports Girona-Fontajau. Des d'aleshores la cursa atrau els millors especialistes mundials d'aquesta disciplina, cosa que la converteix en un aparador únic que ha situat Girona i el seu entorn com una destinació preferent per als amants de les curses de bicicleta de muntanya de qualitat.

Schelb i Pintaric, vencedors

A diferència de l'edició anterior, aquest any el temps va respectar la cita, la qual cosa va posar les coses més fàcil als participants, tot i la duresa de la cursa. L'alemany Julian Schelb i l'eslovena Blaza Pintaric van ser els guanyadors de la cursa i s'enduen la màxima puntuació per al circuit de les UCI Marathon Series. Tant Schelb com Pintaric sortien a les travesses de possibles guanyadors. L'alemany es va quedar a les portes del podi en la vintena edició, considerada la més dura de la història de la cursa degut a les males condicions meteorològiques, i l'eslovena venia de coronar-se subcampiona d'Europa i del món, tancant amb LaTramun la seva temporada particular.

En la categoria masculina el podi el van completar l'italià Tony Longo i el norueg Olem Hem. El corredor català i guanyador de l'edició del 2017 Francesc Guerra va quedar quart. Els primers quilòmetres de la prova van ser els més competits. L'actuació de Schelb no va tenir fisures i poques opcions va deixar als seus competidors. Des de bon inici va portar el pes de la cursa, i en havent superat els pics més pronunciats, es va distanciar de la resta de participants, aconseguint un bon coixí de temps per assegurar-se la victòria.

El podi de la categoria femenina el van completar dues corredores de la casa: Clàudia Galicia i la gironina Txell Figueras. Tal com era de preveure, la vencedora Pintaric va fer valer el seu paper de favorita i no va donar opcions a la resta de competidores, mostrant-se superior des de bon inici i mantenint un ritme intens i constant durant tota la prova.