El davanter del Barcelona Lionel Messi ha dedicat a tot el vestidor blaugrana la Bota d'Or que l'acredita com el màxim golejador de les lligues europees de la temporada 2018-19, i ha destacat que, sense els seus companys, no n'hauria aconseguit cap de les sis que ja té en el seu poder.

Messi ha volgut agrair l'ajuda de l'equip, representat a l'acte per Luis Suárez i Jordi Alba, en la consecució del guardó. "Luis (Suárez) i Jordi (Alba) són dos grans culpables que avui pugui rebre aquest premi un any més. Sense el meu equip, sense els meus companys mai no hauria pogut aconseguir-ne ni tan sols una. Encara que em toca recollir-la a mi, és un reconeixement per a tot el vestidor", ha afirmat el '10' del Barça.

A l'Antigua Fàbrica d'Estrella Damm, un escenari que ja s'ha convertit en un clàssic del premi, Messi ha recollit la seva tercera Bota d'Or consecutiva, una cosa que no ha aconseguit cap altre futbolista en la història.

Ningú -el portuguès Cristiano Ronaldo és el que el segueix més de prop amb quatre- té tampoc les sis que ja acumula l'astre de Rosario. L'última, després de les de 2009-2010, 2011-2012, 2012-2013, 2016-2017 i 2017-2018, arriba després dels 36 gols marcats a LaLiga la temporada passada, tres més que els aconseguits pel francès Kylian Mbappé amb el PSG.

En el pla col·lectiu, Leo Messi confia poder aixecar en el nou curs la seva cinquena Lliga de Campions amb el Barcelona, encara que ha precisat que la LaLiga segueix sent el títol principal, perquè és el que marca la regularitat.

"Òbviament la 'Champions' és una cosa especial i cada any la volem guanyar, però som conscients que la Lliga és el més important, doncs és molt difícil competir bé a la 'Champions' si no estàs bé en la Lliga", va declarar.

La gala, que per a aquesta ocasió ha inclòs un nombre de contorsionisme inclòs en el nou espectacle del Cirque du Soleil 'Messi10', ha finalitzat amb el lliurament de la Bota d'Or.

Aquesta vegada, l'internacional argentí l'ha rebut de mans dels seus fills Thiago i Mateo -Ciro no ha estat presentea la gala- i a continuació s'ha fet una foto de família, amb tots dos i la seva dona Antonella i el premi com a principals protagonistes.