Barça i Madrid hauran d'acordar una nova data per al Clàssic abans del proper dilluns dia 21 a les 10 del matí i, en cas de no arribar a un acord, serà el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) el que determinarà la data de la trobada.

La Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha confirmat aquest divendres la resolució amb data d'avui del comitè, que ahir es va reunir de manera extraordinària per estudiar la petició de La Lliga que el partit, previst per al dissabte 26 a la 1 del migdia, dins de la desena jornada, es jugui al Santiago Bernabéu en lloc del Camp Nou, davant la situació que es viu a Catalunya després de la sentència del «Procés».

Després d'estudiar les al·legacions dels dos clubs, Competició va descartar la sol·licitud de La Lliga d'invertir l'ordre dels partits, a la qual s'oposaven els clubs, però sí que va estimar l'ajornament del partit a una altra data plantejat també per la patronal, si no s'invertia l'ordre, i per la mateixa Federació, a través de la seva secretaria general.

La nova data proposada per La Lliga és el dissabte 7 de desembre (data en què està prevista la jornada 16) i la plantejada per la RFEF el dimecres dia 18 (en la qual hi ha Copa del Rei). El Reial Madrid s'ha mostrat d'acord amb aquesta, mentre el Barça es va mostrar favorable al manteniment de la data i hores inicialment proposades.

Competició no va veure possible invertir l'ordre dels partits que demanava La Lliga, perquè el Reglament General de la RFEF no permet l'intercanvi de dates i únicament contempla la suspensió o l'ajornament d'aquestes. Afegeixen que, aquesta mesura tampoc permet que no s'alteri la competició, una cosa que apareix reflectit en l'informe del director de competicions de la RFEF, que diu que «la inversió de l'ordre pot influir negativament en la competició».

«Sembla evident que si es decidís l'intercanvi del partit sol·licitat, això tindria conseqüències sobre dos partits i no només d'un. En aquest sentit, aquest òrgan no s'aprecia la concurrència de causes excepcionals que aconsellin l'alteració de data del segon partit, és a dir, el que hauria de celebrar-se en segona volta a l'Estadi Santiago Bernabéu», va assenyalar el Comitè.

Un cop descartada la sol·licitud de La Lliga, el Comitè va estudiar la sol·licitud d'ajornar el xoc, demanada igualment ahir mateix pel secretari general de la RFEF, Andreu Camps, i es va pronunciar favorablement a l'entendre que es donen les circumstàncies excepcionals per a fer-ho, segons l'article 240.1 del Reglament general de la RFEF, defensades per les dues parts.

«Cal, en definitiva, la suspensió i l'ajornament del partit al qual s'ha fet referència, ja que es donen raons de força major que han quedat indubtablement acreditades», ha assenyalat l'òrgan que presideix Carmen Pérez i en el qual figuren com a vocals Pau major i Lucas Osorio.

Per tot això el Comitè va resoldre «concedir tràmit d'audiència als clubs interessats perquè arribin a un acord en la fixació de la nova data de disputa de la trobada, abans del dilluns 21 octubre a les 10 del matí» i sol·licitar informe al respecte a La Lliga, que no tindrà caràcter vinculant.

«La nova data s'ha de fixar dins de les possibilitats que permet el calendari esportiu ja establert prèviament. En cas de no existir acord, serà aquest òrgan qui decideixi la nova data de la trobada, de conformitat amb el que estableix l'article 241 Reglament General RFEF».

Segons informa el diari Marca, els dos clubs ja han iniciat les converses, i tot apunta que se celebrarà el dimecres 18 de desembre. Aquella jornada hi ha competició de Copa del Rei, però Barça i Madrid encara no disputarien cap partit de la competició.