El Barcelona visita aquest migdia (13.00) l'Eibar en un partit envoltat per fets que no estan vinculats amb el duel d'avui, perquè el conjunt barcelonista va haver d'avançar el seu viatge per la vaga general d'ahir a Catalunya, i l'ajornament del clàssic s'ha menjat l'actualitat els últims dies. Valverde, fins i tot, va avançar a dijous la conferència de premsa a la Ciutat Esportiva, el mateix dia que l'expedició blaugrana va viatjar cap a Vitòria, on va quedar concentrat i on ahir es va entrenar a l'espera del duel d'aquest migdia.

L'Eibar veu el partit com una oportunitat immillorable per vèncer per primera vegada el Barcelona a Ipurua, tenint en compte les baixes (Gerard Piqué, Dembelé) amb les quals compta Ernesto Valverde per fer front al partit i que potser pot reservar algun jugador davant el duel europeu de la setmana que ve.

El Barcelona afronta el partit amb molta tranquil·litat després de la segona parada del curs per les seleccions nacionals, i amb una ratxa de quatre partits seguits amb victòria: tres en la Lliga i un en la Lliga de Campions, després de l'ensopegada al camp de Granada (2-0).

Malgrat aquesta ratxa de quatre victòries (Sevilla, 4-0; Inter, 2-1; Getafe, 0-2; i Vila-real, 2-1), el futbol del Barça només va brillar pels seus gols en aquestes quatre actuacions, que el van ajudar a aconseguir el triomf, ja que en molts d'aquests no només es va veure superat pel seu rival, sinó que amb una mica més de fortuna dels adversaris, possiblement l'equip de Valverde hagués obtingut alguna derrota.

Al marge d'aquests nous episodis de futbol que no té domini, sí que existeix un salt de qualitat del Barcelona perquè ha aconseguit situar-se segon, a només dos punts del real Madrid, líder, mentre que en la Lliga de Campions el seu agònic triomf contra l'Inter (2-1) li ha permès assaltar la primera posició del grup F, empatat a punts amb el Borussia Dortmund.

El central Gerard Piqué, per acumulació de grogues, i el davanter francès Ousmane Dembélé, per expulsió en el xoc contra el Sevilla, no van entrar a la convocatòria de Valverde. El jove Jean-Clair Todibo i el seu compatriota Samuel Umtiti (ha viatjat a Eibar i ja té l'alta mèdica) s'hauran de jugar una plaça per compartir el centre de la defensa blaugrana amb l'altre francès del vestidor, Clément Lenglet.