El Bàsquet Girona posa a prova aquest vespre (19.30) la seva imbatibilitat a la pista del Villarrobledo, com deia el tècnic Àlex Formento, «una de les més difícils de la Lliga». Instal·lats al capdavant de la conferència est de la LEB Plata, els gironins han guanyat els cinc partits que han disputat fins ara i són, juntament amb el Juaristi, líders del grup oest, els únics que encara no han perdut. «Volem seguir sent solidaris, valents i agressius. Aquesta és la nostra senya d'identitat que no podem perdre mai, guanyem o perdem», explica Formento, que tot i haver tingut alguns jugadors tocats durant la setmana espera poder tenir tota la plantilla en condicions.

El Villarrobledo es va quedar la temporada passada a les portes de pujar a LEB Or. Els manxecs van arribar a la final del play-off contra el Marín gallec com a favorits, però una derrota en l'anada per setze punts els va complicar molt les coses. Al final, tot i guanyar a casa 78-70, no van poder capgirar l'eliminatòria. En aquell Marín que va celebrar el salt de categoria a Villarrobledo hi havia l'ara jugador del Bàsquet Girona Gerard Sevillano. En l'actual plantilla de l'equip que entrena Manuel Jiménez Júnior hi ha l'aler David Cuéllar, que el curs passat jugava a Fontajau, i Milan Suskavcevic, pivot de Montenegro amb passat al club gironí fa dues temporades a EBA.

Un dels aspectes clau per al partit d'avui serà mantenir el ritme de joc que imposa el Villarrobledo. Ja ho adverteix Àlex Formento: «són un gran equip i destaquen pel seu bloc. Juguen a un nivell d'intensitat altíssim». Els manxecs han guanyat els dos partits que han jugat a casa (Pardinyes i La Roda), curiosament amb el mateix resultat: 85-73.