Maverick Viñales va acabar en la quarta posició en el Gran Premi del Japó que es va celebrar al circuit de Motegi. El pilot de Roses va lluitar fins l'últim instant amb Andrea Dovizioso per aconseguir l'últim lloc del podi, però finalment es va haver de conformar amb el quart lloc.

Va ser, de nou, Marc Márquez qui es va emportar la victòria. Un triomf que, a més, dona el Mundial de Constructors a Honda. El de Cervera va acabar per davant del francès Fabio Quartararo, que es va adjudicar el títol de rookie de l'any. El pilot d'Honda supera ara a la general per 119 punts Dovizioso, mentre que Àlex Márquez, que va ser setè, continua tercer i veu com se li escapa el subcampionat. Amb els mateixos punts que Rins es troba Maverick Viñales

Márquez va mantenir la posició de privilegi aconseguida en la qualificació de dissabte en la sortida, tot i que Quartararo va lluitar amb ell per aquesta primera plaça, amb un intercanvi d'avançaments. A la sisena volta, el sis vegades campió del món de MotoGP augmentava el rimte per intentar escapar-se del pilot francès, que finalment no va aconseguir caçar-lo.

A dos segons de la parella capdavantera, Morbidelli, Dovizioso i Viñales rodaven junts a la recerca del podi. Dovi va prendre la davantera quan faltaven 11 voltes, i Viñales, una volta més tard, també es defeia de l'altre pilot italià, i tots dos van obrir espai. Finalment va ser Dovizioso qui va aconseguir l'últim lloc del podi per davant del pilot de Roses.

Albert Arenas, un altre podi

Després de guanyar fa dues setmanes a Tailàndia, Albert Arenas va tornar a acabar un altre cop al podi després de finalitzar en segona posició a Motegi. El pilot gironí va presionar fins l'últim moment a Lorenzo Dalla Porta, qui va acabar guanyant només per 94 mil·lèsimes. És el quart podi de la trajectòria d'Arenas en Moto3, el primer que suma sense acabar en la primera posició. D'aquesta manera, amb 88 punts en la general, s'aproxima als 107 que va aconseguir l'any passat a falta de tres curses per acabar el Mundial.