Un Barça a l'alça, amb el seu trio atacant en la seva millor versió, al que s'hi afegirà Ousmane Demebélé, jugarà aquesta nit a la República Txeca en la tercera jornada del grup F de la Lliga de Campions contra l'Slavia de Praga (21.00, un rival contra el qual l'equip blaugrana no ha jugat mai.

Sí, en canvi, el Barcelona ha jugat al seu estadi, l'Eden Arena (Sinobo Stadium), quan es va enfrontar al Viktoria Pilsen (0-3), fa vuit anys en aquesta mateixa competició, amb triplet de Messi. Aquell partit es va haver de disputar en un terreny que reunís les condicions de la UEFA, cosa que no ocorria amb la instal·lació del rival. El Barcelona arriba en la seva millor versió a l'estrena contra l'Slavia i amb pràcticament tot, a excepció dels lesionat Sergi Roberto i, novament, Umtiti, però amb Dembélé, qui el cap de setmana es va perdre per sanció la victòria dels barcelonistes a Eibar.

Un altre jugador que segur que entrarà a l'onze barcelonista serà Gerard Piqué, qui també es va perdre per sanció el partit contra els bascos, el forat del qual el va cobrir Umtiti. El defensa francès va patir ahir un cop al genoll esquerre al final de l'últim entrenament i no va entrar en la convocatòria. Aquesta baixa s'uneix a la de Sergi Roberto, qui segueix recuperant-se de la distensió al lligament del genoll esquerra que va patir a Eibar. Són baixa per decisió tècnica Aleñá i el davanter del Barça B Carles Pérez, i torna a entrar a la llista el porter del filial Iñaki Peña. En total, Ernesto Valverde desplaça 20 jugadors a Praga.

Amb Jordi Alba ja recuperat, l'entrenador blaugrana ja disposa del seu quartet titular en defensa, igual que passa al mig del camp i en atac. Com que el cap de setmana no es jugarà el clàssic, suspès sine die encara, l'equip blaugrana apareixerà a la gespa del Sinobo Stadium amb tota la seva artilleria pesant. Els blaugranes són els clars favorits per la victòria i encarar la segona part del grup F amb tot a favor per passar a vuitens com a líder de grup.

Les cinc victòries seguides del Barcelona avalen el seu bon moment, en el que el cap de setmana passat se li va sumar el lideratge de la Lliga, gràcies al seu triomf, combinat amb la derrota del Madrid a Mallorca (1-0). Aquesta consistència en els resultats, a la que se li afegeix que en els cinc últims partits només ha encaixat dos gols, es reforça amb el bon moment de la seva línia ofensiva, en la que, per exemple, en l'últim partit van marcar els seus tres components (Messi, Luis Suárez i Griezmann).

L'Slavia és l'actual líder de la Lliga txeca, amb onze victòries i dos empats en la tretze jornades de la Lliga, mentre que a Europa, només compta amb l'empat de la primera jornada a Milà, en caure a Dortmund (2-0) en la següent. La seva estructura té un gran pes en la selecció de la República Txeca, que fa uns dies va doblegar Anglaterra (2-1) en la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2020.

El València, per la seva banda, busca avui al Pierre Mauroy (21.00), un triomf davant el cuer Lille que impulsi les seves aspiracions en el Grup H, sobretot després del cop rebut davant l'Ajax i reforçat per l'empat salvat en el Wanda Metropolitano dissabte passat. La resta de partits de la jornada són: Ajax-Chelsea (18.55), Leipzig-Zenit (18.55), Salzburg-Nàpols (21.00), Genk-Liverpool (21.00), Inter-Dortmund (21.00) i Benfica-Lió (21.00).