Un Espanyol sòlid en totes les seves línies es va emportar els tres punts del Ciutat de València, on va aconseguir una victòria més còmoda del que reflecteix el marcador (0-1) davant un Llevant que va fer el seu pitjor partit de la temporada al seu estadi perquè mai va posar en perill la porteria rival.

Excepte en els minuts inicials, que van estar anivellats, el conjunt català sempre va donar la sensació d'anar un pas per davant per intensitat, precisió en les seves accions i capacitat per defensar-se sense necessitat d'atrinxerar-se en la seva àrea. El duel el va decidir un córner rematat pel central Bernardo -encara propietat del Girona- poc abans del descans. El 0-1 es converteix en la primera victòria a la Lliga de l'Espanyol des que l'entrena Pablo Machín i només tres dies després de guanyar a l'Europa League.

El partit va començar sense ritme i avorrit, entre dos equips pendents de no donar opcions al rival, però sense profunditat en les seves accions d'atac. Així va ser fins a l'equador de la primera meitat, moment en el qual els visitants van fer un pas endavant i van començar a dominar la pilota i aproximar-se cada vegada més a la porteria d'Oier. Ho van fer mitjançant jugades a pilota parada, sobretot córners, davant d'un equip que amb prou feines tenia capacitat de resposta i que fins i tot es va veure obligat a treure pilotes de la seva àrea.

Una rematada al travesser i un error imperdonable de Ferreyra davant la porteria local van ser el preludi del 0-1, marcat per Bernando a la sortida d'un córner en una jugada que va ser ratificada com a gol pel VAR, tot i que semblava que la pilota havia tocat al braç al defensa colombià.

Sense reacció local

El Llevant no va millorar a la segona meitat. Va permetre que l'Espanyol es defensés sense patir i amb algunes aproximacions a la porteria local, no gaire clares, però sí més que les del seu rival. El tècnic local, Paco López, va donar entrada a Borja Mayoral i Sergio León perquè el seu equip tingués més profunditat, però ni així va ser capaç de reaccionar davant un oponent que es va mostrar sòlid en defensa.

Així, va entrar el partit en el seu quart d'hora final, sense que el Llevant, amb comptades imprecisions, donés senyals de poder evitar la derrota i un Espanyol que estava prou còmode. No va patir perquè el seu rival amb prou feines va tenir continuïtat en el seu joc en atac. Al final els tres punts van ser amb mereixement per al conjunt que entrena Pablo Machín, que agafa una mica d'aire amb aquest resultat però que continua instal·lat a la zona baixa.