Un Leo Messi estel·lar va liderar anit la golejada del Barcelona davant el Reial Valladolid (5-1) i va tornar el lideratge al conjunt blaugrana. El futbol col·lectiu segueix sense ser molt brillant però els de Valverde ja encadenen cinc victòries a la Lliga. Dos gols i dues assistències del «10» van enterrar les aspiracions del quadre castellà, que al Camp Nou va posar fi a la seva ratxa de cinc partits consecutius sense conèixer la derrota.

El partit va començar de forma immillorable per al Barça. Un mal rebuig de la defensa visitant en la primera arribada blaugrana el va aprofitar Lenglet per afusellar Masip, dins l'àrea, i avançar el seu equip als dos minuts. Va ser l'únic gol en què Messi no va aparèixer.

Al quart d'hora de partit, la fortuna s'aliava amb el Valladolid. Michel treia una falta lateral enverinada que deixava en fals la defensa local i també Ter Stegen, que tot just encertava a posar la mà esquerra i rebutjar una pilota que rebotaria en Kiko Olivas abans de sobrepassar la línia de gol.

Messi -sempre Messi- va sortir al rescat. Primer amb una assistència sensacional que Arturo Vidal caçava, de volea, als 29 minuts, després de trencar la línia defensiva del Valladolid. I cinc minuts després, amb un obús en el llançament d'un lliure directe des de més de 20 metres que feia inútil l'estirada de Masip.

Després del descans el ritme va baixar, però de nou irrompia en el partit Messi, capaç de convertir un xoc vulgar i anodí en obra d'art després d'una altra. Control orientat, mitja volta, i un altre obús amb l'esquerra per fer el 4-1. Quedava un quart d'hora, però l'argentí encara va tenir temps de regalar el cinquè al seu amic Luis Suárez.