A Girona, davant dels cada cop més nombrosos habituals de Fontajau, l'Uni es va aconseguir alliberar del pes de les dues derrotes a Istanbul i Lió per derrotar un dels grans equips europeus dels últims anys, el Sopron hongarès (64-58). La primera victòria gironina a l'Eurolliga la va certificar un triple de Mendy a mig minut del final, però la va gestar la intensitat de tot el grup per, amb una immensa Coulibaly marcant la línia a seguir, per igualar la duresa de les hongareses, superar-les clarament en la lluita pel rebot (44 a 29) i acabar derrotant l'innegable talent de Crvendakic i companyia.

Un rebot ofensiu de Coulibaly dels que fan més mal als entrenadors, és a dir, després de tir lliure, va fer pujar el 10-2 al marcador fent enrabiar el tècnic hongarès que va demanar temps mort. Encara no s'havien jugat quatre minuts de partit i l'Uni ja havia deixat clar que volia guanyar. Amb Araújo de «quatre» i Elonu de «tres» el cinc inicial, les gironines van sortir a demostrar que a l'Eurolliga també poden guanyar. Demostrar-s'ho a elles mateixes i a les 2.500 persones que van escollir el bàsquet femení de casa per davant de les nits de Halloween que venen importades dels Estats Units. I no guanyar davant d'un qualsevol. Sinó davant el fins avui invicte Sopron, un habitual de les últimes Final Four, que amb el talent de Crvendakic i la facilitat anotadora de January es van posar 6 punts amunt (14-20), després d'un triple de l'aler sèrbia només de començar el segon quart.

La primera aparició de Rosó Buch va posar sobre la pista l'alegria que necessitava l'Uni per treure's la por de sobre. I ajudada per una immensa Coulibaly, aquesta no té mai por ni quan es troba al davant amb dos armaris com Jovanovic i l'altíssima Hatar, la base de Mataró va liderar una nova estrebada de l'Uni en el marcador. Un triple de Mendy va posar el 30-24 que ha fet saltar l'afició gironina abans que l'ofici de Jelena Brooks (Milovanovic quan jugava a l'Avenida abans de casar-se i ser mare) ho va deixar en el 30-28 del descans.

Ajudat per l'experiència d'Istanbul i Lió, l'Uni ha entès que als grans «monstres» de l'Eurolliga jugant partits per sobre dels 80 és molt complicat. Per no dir gairebé impossible. I davant un rival tan dur, com el Sopron calia guanyar sent tan intenses en defensa com les hongareses. I aquí ningú supera Coulibaly. Amb la pivot maliana fent-se immensa dins la zona, l'Uni va marcar la línia a un Sopron que, ja sense January lesionada, va tenir molts problemes per anotar en el tercer quart i, amb l'ajuda d'un altre físic impactant com el de Sykes, i el bàsquet que porten a dins Elonu o Araujo, les gironines van acabar el tercer quart guanyant de 13 punts (50-37).

Tretze punts de marge poden semblar una renta àmplia, però no et garanteixen res davant d'un equip de la qualitat del Sopron. Quan més cantaven els aficionats de Fontajau, Crvendakic va continuar a la seva fent que el darrer quart es jugués sempre per sota dels deu punts de marge. Un triple de Fegyvernek va glaçar el cor a Fontajau a menys de tres minuts per acabar (57-53), però en el moment que feia falta més caràcter Maria Araújo se la va jugar per anotar d'esquena a cistella en el següent atac i, després, Elonu va saltar a posar-li un tap a una Jovanovic que li treu un cap i mig. Però encara no hi havia res fet. Brooks va saber fabricar-se dos tirs lliures per seguir posant ­emoció al partit abans que una altra jugadora sense por de gairebé res com Magali Mendy clavés un triple que va fer saltar Fontajau. 62-55 i un minut per jugar-se. Allò ja no ho podia aixecar ni el Sopron.