Un Barça planer i sense esma va desaprofitar l'avantatge al descans sent atropellat pel Llevant a l'estadi Ciutat de València (3-1), que va protagonitzar una gran segona part deixant en evidència la pèssima imatge oferta per part del conjunt blaugrana. Els homes d'Ernesto Valverde va marxar al vestidor amb el marcador a favor gràcies a un penal transformat per Messi, però l'equip va pecar en manca d'intensitat i els valencians ho van aprofitar per remuntar el partit.

Paco López va repetir onze inicial per primera vegada des de l'inici de la temporada i els seus van respondre. Jugant de tu a tu contra un Barça sense idees, que ja va quedar-se sense pilota als primers minuts. Simplement, era incapaç d'arribar a l'àrea local amb contundència. Part de les deficiències blaugrana van destapar-se per l'absència de Messi. Sense el crack argentí connectat al duel, les circulacions dels barcelonins eren totalment innòcues davant d'un Llevant ben posicionat i que sortia ràpid a l'atac. En un tres i no res, el conjunt granota va generar perill als de Valverde, sense eficàcia en la rematada.

La primera aparició de Messi va permetre al Barça disposar de la primera ocasió clara, quan ja s'havia arribat a la mitja hora de joc. El porter Aitor va ser determinant per frustrar el gol de Griezmann amb el peu. Ni De Jong ni Arthur trobaven la manera de filtrar passades. El tímid perill del Barça arribava només arran de la connexió entre Semedo i Griezmann. Precisament en una acció d'ambdós, l'àrbitre va assenyalar un clar penal de Miramón sobre el portuguès. Messi va avançar el Barça des dels onze metres, mentre que poc després Luis Suárez es lesionaria. El gol va donar empenta als de Valverde i l'argentí va estar a punt de marcar el segon abans del descans.

A la represa, el Llevant va sortir envalentonat i ràpidament va tancar el conjunt blaugrana al seu camp. Davant la pressió local, la defensa del Barça actuava amb ordre. Mitjançant la possessió, els de Valverde van intentar frenar l'equip granota però en només deu minuts de bogeria absoluta el Llevant va remuntar el partit amb tres gols que podrien haver sigut més. L'empat va arribar en una recuperació al camp del Barça que Campaña va encarregar-se de finalitzar. Dos minuts més tard, amb un cacau des de la frontal, Borja Mayoral donava la volta al marcador. Amb el Barça tocat, Mayoral veuria com se li escapava el tercer.

Valverde va fer entrar Busquets i Ansu Fati per redreçar el rumb de l'equip, però tan bon punt van entrar sobre el terreny de joc va arribar el tercer per part dels locals. Un xut de Radoja, arran d'un refús, va topar amb Busquets i acabava creuant la línia de gol de la porteria de Ter Stegen. Messi va intentar fer un miracle marcant quan faltaven quinze minuts pel final, però el seu gran gol va ser anul·lat per fora de joc de Griezmann després de ser revisat pel VAR. La balança es decantava clarament a favor del Llevant.

El cronòmetre anava avançant i s'esperava una revifada per part del Barça en els minuts finals amb l'objectiu de salvar com a mínim un punt, però el domini dels de Valverde va ser erràtic. El Llevant no va haver de patir massa i a la contra Melero va poder fer el 4-1 en temps d'afegit.