El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) es va proclamar campió del món per sisena vegada en la seva carrera després de finalitzar en segona posició en el Gran Premi dels Estats Units, on es va imposar al seu company d'equip Valtteri Bottas, que no va poder fer res perquè la lluita pel títol acabés a falta de dues curses. De fet, al britànic li bastava acabar vuitè sí el finlandès guanyava i no va desaprofitar l'ocasió per guanyar de nou un Mundial després dels aconseguits el 2008, amb McLaren i el 2014, 2015, 2017 i 2018 ja amb l'escuderia alemanya, on va arribar el 2013.

Amb Brasil i Abu Dhabi encara en el calendari, Hamilton va aprofitar la segona opció matemàtica per sentenciar el seu cinquè títol en les últims sis anys. El britànic queda a un dels set que té el millor de la història, l'alemany Michael Schumacher, i deixa enrere l'argentí Juan Manuel Fangio, qui també en tenia cinc.

Hamilton surtia al circuit d'Austin des de la cinquena posició i, en una estratègia a una parada, va arribar a dominar la cursa fins que, quan faltaven quatre voltes pel final, Bottas va aprofitar els seus pneumàtics per passar al seu company d'equip.

Tercer, tancant el podi, va acabar Max Verstappen (Red Bull). Mentrestant, els Ferrari van tornar a decebre. L'alemany Sebastian Vettel va haver d'abandonar a la vuitena volta després de trancar el triangle interior de la suspensió posterior de la dreta. Abans, però, ja havia fet una mala sortida i l'havien avançat Hamilton i el seu company Leclerc. El de Mònaco va acabar quart i tampoc va tenir opcions d'entrar al podi, ja que va creuar la meta a gairebé 50 segons de Verstappen.

Per la seva banda, Carlos Sainz (McLaren) va finalizar en vuitena posició. El madrileny no va tenir el seu dia i, arrencant des de la setena posició, va quedar tancat per fora i això va fer que el Red Bull d'Alexader Albon (Red Bull) s'hi envestís per darrere, deixant l'MCL34 tocat i a la novena posició. Des d'allà, només va poder avançar un lloc i va acabar just per darrere el seu company, Norris.