Després de caure dissabte a la tarda al Ciutat de València davant el Llevant (3-1) i posar fi a una ratxa de cinc victòries a la Lliga Santander, la plantilla del Barcelona es va entrenar ahir a la Ciutat Esportiva Joan Gamper pensant en el partit de demà de la Lliga de Campions contra l'Slavia de Praga (18.55). L'entrenament va ser de recuperació per als titulars davant el conjunt valencià, mentre que la resta de futbolistes es van exercitar amb més intensitat.

A la sessió no hi va participar el davanter Luis Suárez, que s'ha lesionat al soli de la cama dreta davant el Llevant, però sí Carles Pérez, del Barça B, que va ser el jugador que el va substituir, i el porter Arnau Tenas i Ansu Fati, del Juvenil A. La plantilla blaugrana tornarà a exercitar-se aquest vespre a les 19.00 hores per preparar el duel al Camp Nou, davant l'Slavia de Praga, a la Lliga de Campions. Abans de l'entrenament, el tècnic, Ernesto Valverde, i el lateral Nelson Semedo seran els encarregats d'atendre els mitjans de comunicació.

La derrota al camp de Llevant va ser la tercera de la temporada a la Lliga. Per trobar un inici de Lliga més negatiu lluny del Camp Nou cal remuntar-se a la temporada 2007-2008 amb Frank Rijkaard a la banqueta. Fins ara el Barça actual té un tristíssim balanç en Lliga de dues victòries (Getafe i Eibar), un empat (Osasuna) i tres derrotes (Athletic, Granada i Llevant). Un total de 7 punts de 18 possibles, bagatge que en principi hauria de ser insuficient per guanyar el títol. Fa 12 anys, per tant, que el Barça no presentava un inici (sis partits) tan desolador. Aquesta campanya amb Rijkaard van sumar un punt menys que ara, 6, després de guanyar només al camp del Llevant (1-4), empatar a Santander (0-0), Pamplona (0-0) i Valladolid (1-1), i caure a Vila-real (3- 1) i Getafe (2-0). Aquella Lliga, el Barça va acabar segon.