Després de la dolorosa derrota al Ciutat de València davant el Llevant (3-1) del passat dissabte, el Barcelona té una oportunitat d'or aquesta tarda (18.55 hores) de rehabilitar la seva imatge contra l'Slavia de Praga, al qual rep en la quarta jornada de la Lliga de Campions amb l'objectiu d'encarrilar la seva classificació per als vuitens de final.

Els blaugrana es mantenen invictes en aquesta competició (dues victòries i un empat) i colideren la competició domèstica, però el seu futbol dista molt del que s'espera d'un equip ple d'estrelles que aspira, una temporada més, a lluitar per tots els títols.

Ja van acabar demanant l'hora fa dues setmanes a Praga, on van patir el que no està escrit per derrotar l'Slavia a domicili (1-2). També van haver de suar de valent per doblegar l'Inter al Camp Nou (2-1) i van sortir vius de miracle de Dortmund (0-0).

Que el Barça està jugant amb foc des de fa setmanes és una obvietat que fins i tot jugadors com Marc-André Ter Stegen o Antoine Griezmann han reconegut obertament, per molt que el seu tècnic, Ernesto Valverde, insisteixi a negar l'evidència, almenys en públic, una i una altra vegada. Avui, els barcelonistes tindran una nova oportunitat de pujar el nivell -quelcom necessari si es vol anar amb garanties per Europa- ajudats per la seva condició de local, ja que el joc de l'equip millora quan el partit es disputa al Camp Nou.

Ho faran, però, sense el seu 9 titular, l'uruguaià Luis Suárez, que es va lesionar al soli contra el Llevant. Qui no se sap si està en condicions de ser titular és el francès Ousmane Dembélé, que arrossega un problema muscular als isquiotibials. Ja no va viatjar a València i, en un primer moment, va semblar que la seva absència es justificava amb una simple decisió d'Ernesto Valverde. Ahir es va exercitar amb el grup i caldrà veure si ell és l'escollit per suplir Suárez. La resta de l'onze serà l'habitual, de manera que Jordi Alba i Sergio Busquets recuperaran la titularitat en detriment de Sergi Roberto i Arturo Vidal.

Un rival valent i perillós

Invicte a la lliga del seu país i amb un avantatge a meitat de temporada de dotze punts respecte al segon classificat, l'Slavia, per la seva banda, afronta el seu duel al Camp Nou disposat a repetir el bon joc de fa dues setmanes davant els blaugrana, malgrat perdre llavors a casa per 1-2. El conjunt txec ha sumat un empat i dues derrotes en l'actual edició de la Lliga de Campions, uns resultats que no reflecteixen la bona feina dels futbolistes de Jindrich Trpisovsky, que ha aixecat l'admiració dels seus rivals del grup F gràcies al regateig i a la mobilitat dels seus laterals Vladimir Coufal i Jan Boril.

La mala notícia és l'absència del central David Hovorka, que va patir un trencament del lligament creuat anterior del genoll esquerre durant el partit contra el Viktoria Pilsen disputat fa dues setmanes. Qui sí que estarà disponible per al xoc serà el mitjà de contenció ivorià Ibrahim Benjamin Traoré, absent per lesió en el primer partit contra el Barça disputat a la República Txeca. «Sortirà la millor versió del Barça, a ningú li agrada perdre dues vegades seguides. Ara, que no jugui Luis Suárez és una bona notícia per a nosaltres i que ningú dubti que tenim possibilitats de guanyar el partit», va avisar el mateix Trpisovsky ahir a la tarda en roda de premsa.