Javi Salamero és el nou entrenador del Figueres, ja que ha agafat el càrrec que deixa Xavi Agustí, destituït pels mals resultats. La dolorosa derrota de diumenge al camp del cuer de Tercera, el Sants (3-1), ha sigut la gota que ha fet vessar el got de la paciència de la junta directiva. El projecte ambiciós que Narcís Bardalet, reelegit com a president el març passat, havia promès en la campanya electoral per aquesta temporada de moment no ha reeixit i l’equip no s’ha mogut de la zona baixa de la classificació, amb 11 punts en 11 jornades. El descens que marquen l’Igualada i el Sants és només a dos.

La solució l’ha de portar Salamero, nomenat gerent del Figueres el maig passat, poc després que el Palamós el destituís anant tercer a Primera Catalana a escasses jornades per acabar la Lliga. El pas de la banqueta als despatxos li ha acabat durant poc, i d’aquesta manera l’exentrenador i exdirector esportiu del Girona es posa un altre cop en el paper de màxim responsable tècnic.

El Figueres havia confiat d’entrada en Xavi Agustí, vist que el curs passat va ser capaç de redreçar el rumb de la Unió quan va rellevar Joan Esteva al febrer, fulminat per una funesta ratxa de tres derrotes seguides i nou jornades sense guanyar. Agustí va ser promocionat des de l’equip juvenil i els resultats van acabar arribant. El Figueres va ser dotzè, amb 49 punts, al final de la Lliga, i es va salvar del descens amb comoditat. Aquests bons resultats van animar la junta a renovar-li la confiança per aquesta temporada, amb la idea de lluitar pel play-off, però de moment els resultats no han arribat i s’ha optat per buscar un revulsiu.