El Sarrià tancarà un 2019 històric amb la visita d'un altre equip de l'Asobal: l'Helvetia Anaitasuna. La Federació Espanyola d'Handbol va celebrar ahir el sorteig de la tercera ronda de la Copa del Rei i els gironins, que s'havien classificat tombant el Cangas, també de la màxima categoria, tornaran a tenir al davant un rival d'elit. Aquesta eliminatòria, a diferència de les anteriors, és a doble partit. El Sarrià jugarà l'anada a casa el 18 de desembre (només quatre dies després del derbi de Plata contra el Bordils), i la tancaran a Pamplona el 21, poc abans de les vacances de Nadal.

Els navarresos no han començat gaire bé la temporada. Únicament han guanyat dos partits i sumen tan sols cinc punts. Això sí, podran preparar amb temps l'eliminatòria perquè el seu últim partit de Lliga serà el dimecres 11 de desembre contra l'Ademar Lleó. Gastón, Meoki, Gavidia, Ugarte, Borges, Nicolai, Etxeberria o Krsmancic són alguns dels noms destacats de la plantilla que dirigeix Iñaki Aniz. En l'anterior ronda de Copa van eliminar l'Alcobendas amb molta superioritat, 22-32 a Madrid.

Les altres eliminatòries que va deparar el sorteig enfrontaran els altres dos equips de Plata classificats, l'Atlètic Novás i el Zamora, també amb equips de l'Asobal, el Puente Genil i el Zamora, respectivament. D'altra banda hi haurà un duel Guadalajara-Cantàbria Sinfin entre dos equips de la màxima categoria. En la següent ronda de la Copa ja hi prendran part els equips de l'Asobal que juguen competició europea.

Visita al líder

Deixant la Copa a part, l'actualitat del Sarrià també ve marcada per la nova jornada de Lliga de Divisió d'Honor Plata, que arriba avui. L'equip de Salva Puig, que ja té 8 punts gràcies a un magnífic inici de temporada, jugarà un complicat test a la pista del líder, el Cisne, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. L'equip de Pontevedra només ha perdut un dels sis duels que ha disputat aquest curs, a la pista del Villa de Aranda (28-26), i lidera la Lliga empatat amb el Teucro.