Maverick Viñales (Yamaha) va acabar en sisena posició en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana de MotoGP, última prova del Mundial. Un resultat que fa que el rosinc finalitzi el campionat tercer, ja que el seu perseguidor, Àlex Rins (Suzuki) només va poder ser cinquè, un resultat que no li va permetre assaltar l'últim lloc del podi en la general.

Va ser una cursa que, de nou, va guanyar Marc Márquez (Honda), que amb la victòria i els punts sumats també pel seu company d'equip Jorge Lorenzo, atorgaven a l'equip Repsol Honda el títol per equips i la consecució de la Triple Corona -pilot, constructors i eqiups. El pilot mallorquí, a més, s'acomiadava de les curses, i ho va fer acabant en tretzena posició.

La sort va somriure a l'equip oficial Honda ja al principi de la carrera, en gran part per la caiguda en la corba 6 d'un Danilo Petrucci (Ducati) quan faltaven 13 voltes, que unida a la pirmera plaça momentània de Márquez els atorgava el títol.

Al mateix temps, el francès Johann Zarco (Honda) també queia a terra poc després en el mateix punt, i l'afició contenia la respiració quan la moto d'Iker Lecuona (KTM) l'atropellava i feia una tombarella a l'aire. Tot i així, des del seu equip anunciaven que només tenia problemes al turmell i que l'incident va ser menys greu del que semblava.

Abans, quan només s'havien disputat sis voltes, el de Cervera havia superat el poleman de dissabte, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), només uns girs després de baixar el rècord de la pista (1:13.116) que havia establert el 2016 el seu company Lorenzo. Una altra vegada, el pilot català va certificar la seva dotzena victòria de la temporada i sumava un total de 18 podis dels 19 possibles aquest any.

Tot apunta que el relleu de Jorge Lorenzo a Repsol Honda l'agafarà Àlex Márquez. El petit dels germans Márquez es va proclmar campió de Moto2 en el passat Gran Premi.

Albert Arenas, fora dels punts

Albert Arenas va acabar l'any fora dels llocs de punts en la cursa de Moto3. El pilot gironí va acabar en vintena posició, a una volta del guanyador de la cursa, Sergio Garcia. D'aquesta manera, Arenas ha acabat el campionat amb 108 punts, un més que l'any passat, però ha finalitzat onzè de la general, quan l'any passat ho havia fet en novena posició