L'actual subcampió d'Europa i millor equip del continent fa poc més de dos anys. Un Dinamo de Kursk amb grans estrelles com Dewanna Bonner, Nika Baric i la gironina Marta Xargay dirigides per un dels grans entrenadors del bàsquet femení europeu, Roberto Íñiguez. Aquest equip d'immens pedigrí és el que va perdre ahir Fontajau (79-61), on prop de tres milers d'espectadors varen comprovar com l'Spar Citylift Girona s'ha convertit en molt més que un nouvingut en l'Eurolliga. Girona vol seure a la taula dels grans equips d'Europa i ahir, en una nova demostració d'ofici jugant a bàsquet (defensant, corrent, rebotejant, movent la pilota en atac..) i amb el millor partit de Brittney Sykes des de la seva arribada al club (23 punts), va deixar clar que té dret a fer-ho. Almenys quan juga a Fontajau. I, per als que vulguin recordar que el Kursk tenia dues baixes importants, l'Uni també. Ni més ni menys que Núria Martínez i Sonja Petrovic.

Íñiguez tornava a Girona conscient que no tenia per endavant un partit fàcil. I aviat va poder corroborar que no s'equivocava. Encara no havien passat quatre minuts de partit i ja va haver de demanar temps (6-0). L'Uni va sortir a collar en defensa i, amb una Marta Xargay que continua sense poder jugar amb el Kursk al nivell que va exhibir a l'estiu amb la selecció espanyola, les russes es van aferrar al talent, ahir esmorteït, de Dewanna Bonner (15-12 al final del primer quart amb la taca, però, de les dues faltes de Coulibaly). Un descans de Roberto Íñiguez a una de les seves peces clau, la base eslovena Nika Baric, el va saber aprofitar l'equip d'Èric Surís per pressionar més i per poder córrer. Un escenari on Brittney Sykes es troba realment còmoda (30-20, després que Rosó Buch acabés una d'aquestes transicions ràpides amb un triple).

El retorn a la pista de Baric i, sobretot, la tercera falta de Coulibaly van semblar que podrien despertar l'Uni i els prop de 3.000 espectadors del somni que estaven vivint. Però llavors, Andusic va fer el pas endavant que es requeria i el desè punt de la pivot sèrbia va tornar a posar els 10 punts de diferència en el marcador (44-34), just abans d'una tècnica de l'àrbitre grec Somos a un Surís que havia protestat bastant menys que Íñiguez. Al descans, 44-36 i la sensació que els que havien preferit quedar-se a casa veient futbol per la televisió s'estaven perdent un gran partit. Després de la tornada de vestidors, i amb els dos equips intentant apujar el nivell defensiu, el talent de Baric, per alguna cosa amb poc més d'1,60 d'alçada l'eslovena ha jugat en equips com Ekaterinburg o Kursk, va servir per compensar el mal que Coulibaly feia sota l'altra cistella, on el Dinamo va trobar molt a faltar les lesionades Astou Ndour i Tatiana Vidmer. Els cinc punts van ser la mínima renda local (52-47), però, en el seu moment més complicat del partit, l'Uni va saber treure punts d'on fos per sobreviure fins al final del tercer quart, que va acabar amb la veterana Laia Palau traient una antiesportiva a la jove Shabanova (58-48).

Per a un veterà com Roberto Íñiguez estava clar que, per poc fi que estigués el seu equip, encara quedava temps per intentar evitar la que es començava a intuir com la seva primera derrota a Fontajau. Fins ahir, el tècnic de Vitòria no hi havia perdut mai com a visitant ni tampoc quan va ocupar la banqueta de l'Uni. Però un 2+1 d'Adaora Elonu va posar el Kursk contre les cordes. 62-48: màxima diferència i vuit minuts per endavant. Xargay, que va fer un triple només de tornar a pista, Baric, Bonner, Prints, Breland... Íñiguez va posar tota la carn que tenia sobre la graella. Però no en va fer prou. Cinc punts seguits de Sykes, en el seu primer gran dia a Girona, varen donar molt aire a un Spar Citylift Girona que va comptar amb l'ajuda dels 3.000 espectadors de Fontajau en cada defensa per acabar derrotant l'actual subcampió d'Europa per 18 punts de diferència (79-61).