L'ovació a Laia Palau abans de començar el partit va transportar els aficionats locals a l'època en què un equip valencià dominava el bàsquet europeu. Aquell 2012 en què el desaparegut Ros Casares va guanyar Lliga i Eurolliga amb Roberto Íñiguez a la banqueta i estrelles com Maya Moore, Anne Wauters, Lauren Jackson o la mateixa Palau a la pista. Però el temps ha passat i, encara que de la mà de la capacitat econòmica de Juan Roig i Mercadona, aquest nou València és capaç de treure a l'Uni jugadores com Julia Reisingerova o de recuperar per a la bescanonina Queralt Casas amb un contracte de tres anys, l'actual campió encara es diu Spar Citylift Girona. I els 7 punts seguits d'una estrella com les que el Ros Casares tenia el 2012, Sonja Vasic, van posar un 4-13 en el marcador per deixar clar quina línia seguiria el partit. La línia d'un líder sòlid que, tot i la inferioritat física davant la força física de Reisingerova, a qui Coulibaluy va poder plantar cara pocs minuts per culpa de les faltes i un cop al cap, no va patir per guanyar el tercer classificat de la Lliga (62-73) i mantenir-se líder en solitari per davant del Perfumerías Avenida i del mateix València.

Un triple de Mendy en el darrer segon del primer quart va obrir un forat (10-22) que, de fet, les gironines van saber gestionar bé fins al final del partit: 26-39 al descans i 45-58 al final del tercer quart després que un triple de Vasic avortés un intent de reacció local a l'inici del tercer quart quan les valencianes s'havien posat a només quatre punts (37-41). Les gironines havien jugat un molt bon bàsquet en la seva posada en escena al partit i, després, el seu ofici va ser clau per no posar-se nervioses quan el València va ser més agressiu tant en defensa com a l'hora de buscar la cistella contrària amb la intensa Joy Brown i la coneguda contundència de Julia Resingerova.

Els problemes de Coulibaly, primer carregant-se molt ràpid amb tres faltes, i després amb un fort cop al cap que no li va ­permetre jugar en l'últim quart, van obrir la porta que el València intentés carregar el joc sobre Julia Reisingerova, màxima anota­dora local amb 12 punts i molt més pesada que la seva defensora Andusic. Però l'Uni va saber sobreviure bé a la seva absència de quilos en el joc interior i la feina d'Elonu, 21 punts i 6 rebots, va ser clau perquè la victòria no ­perillés en cap moment. Al final, 62-73.