L'Espanyol i el Barcelona van segellar un empat en el RCDE Stadium (2-2) que va alimentar l'optimisme blanc-i-blau després de l'arribada d'Abelardo a la banqueta i que va impedir el lideratge en solitari del quadre blaugrana en la primera volta del campionat.

Els pericos es van avançar en el minut 23 amb un gol de David López, però una diana i una assistència de Luis Suárez van canviar el signe del partit després del descans. L'expulsió de De Jong en el 75 va facilitar la pressió blanc-i-blava, que va obtenir la seva recompensa en el 88 de la mà de Wu Lei.

L'Espanyol va sortir al camp amb intensitat. Després del canvi d'entrenador, els futbolistes buscaven convèncer tant a la seva afició com a Abelardo. Els pericos pressionaven la sortida de pilota blaugrana, encara que el Barcelona no tenia excessius problemes per a sortir de la xarxa blanc-i-blava.

GMv2|pTipoComp=fotos&pIdGaleria=5e1110546abc861bcc1f9d03|GMv2

Veure Galeria

GMv2_fin|pTipoComp=fotos&pIdGaleria=5e1110546abc861bcc1f9d03|GMv2_fin

Amb el seu futbol de toc habitual, els acostaments dels de Valverde van anar cada vegada més constants. Primer, amb pilotes llargues a les bandes, sense concretar el perill. Després, amb centellejos de Messi. En qualsevol cas, els blaugranes no inquietaven en excés els dominis de Diego López.

En el minut 23, el xoc va canviar. David López va posar el primer de la nit en rematar de cap una falta de Marc Roca. Encara que l'Espanyol no s'havia replegat enrere, aquest tret era el primer a porta de l'amfitrió en tot el partit. Net, titular després de la lesió de Ter Stegen, no va evitar el 1-0.

El Barcelona no va reaccionar a la diana de l'Espanyol. Les referències de Valverde no desplegaven la lluentor d'altres ocasions. Els locals van minimitzar riscos i fins i tot van signar possessions especialment llargues que van encantar a l'afició. La primera part blaugrana va ser per a oblidar.

Els blaugranes van intentar reconduir el desastre abans del descans. Primer, Messi en el minut 41, en rematar de cap davant de Diego López, però el porter va atrapar la pilota sense problemes. En la següent acció, Luis Suárez va manar la pilota al pal dret. Finalment, Messi no va encertar de lliure directe.

Ernesto Valverde, com és habitual, va apostar per Arturo Vidal per a revolucionar la trobada al descans. La reacció del Barcelona va arribar molt aviat: en cinc minuts. Luis Suárez va definir a la perfecció un centre d'Alba molt pegat al pal. Diego López no va poder evitar l'empat.

El Barcelona estava disposat a sentenciar el xoc per la via ràpida. En el minut 59, Arturo Vidal posava als blaugrana per davant en el lluminós després d'una assistència de Luis Suárez. L'atacant uruguaià va canviar la trobada amb dues accions de nivell, sense resposta per part del rival.

L'Espanyol havia pagat l'esforç físic previ i Abelardo va esgotar tots els seus canvis ràpidament. El nou tècnic buscava l'empat i, a més, oferir un bon espectacle a la graderia. El Barcelona no sofria en excés, però en el 75, el col·legiat va ensenyar la segona groga de Jong: la primera expulsió de la seva carrera.

L'amfitrió va estrènyer per a aprofitar la superioritat numèrica en aquest tram final, però no creava perill destacable sobre l'àrea de Net. Calleri, la seva referència a dalt, a penes entrava en joc, encara que la connexió entre Vargas i Wu Lei convidava a l'optimisme. Finalment, el xinès va treure el premi: gol en el 88.

El futbolista va signar un tret creuat impossible per a Net i va animar encara més a l'Espanyol, que va tenir a prop el tercer després d'un robatori de Calleri. No va haver-hi més sorpreses en un derbi que reactiva la il·lusió de l'afició blanc-i-blava.

Fitxa tècnica:

2 - RCD Espanyol: Diego López; Javi López, Bernardo, Naldo, Dídac; Víctor Gómez (Vargas, min.62), Marc Roca, David López (Iturraspe, min.67), Melendo (Wu Lei, min.74); Darder; i Calleri.

2 - FC Barcelona: Net; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Rakitic (Arturo Vidal, min.46) De Jong, Messi, Luis Suárez i Griezmann (Semedo, min.80).

Gols: 1-0, min.23: David López; 1-1, min.50: Luis Suárez; 1-2, min.59: Arturo Vidal; 2-2, min.88: Wu Lei.

Àrbitre: Del Turó Gran (comitè madrileny). Va expulsar a de Jong (min.66 i min.75). Va amonestar a Javi López (min.36) i a Marc Roca (min.61).

Incidències: partit corresponent a la dinovena jornada de LaLiga Santander disputat en el RCDE Stadium davant 33.562 espectadors. EFE