El pilot espanyol Fernando Alonso (Toyota) es va quedar sense opcions de guanyar el Ral·li Dakar a causa d'una avaria que li va fer perdre més de dues hores i mitja en la segona etapa, disputada aquest dilluns entre Al Wajh i Neom amb victòries del sud-africà Giniel de Villiers (Toyota) en cotxes i del botsuanès Ross Branch (KTM) en motos.

Després d'un bon debut a la jornada inicial, Alonso va viure la part més amarga del raid més dur del món i una avaria al quilòmetre 160 de l'especial li impedirà lluitar per un bon resultat final en la seva primera participació al Ral·li Dakar. Al costat del seu copilot Marc Coma, el doble campió mundial de Fórmula 1 va xocar amb una roca que els va deixar sense la davantera esquerra del seu Toyota Hilux i els va fer perdre moltíssim temps. Finalment van aconseguir reparar aquest problema i concloure l'etapa, però van caure al lloc 48 de la classificació general, a gairebé dues hores i 40 minuts del cap. «Una experiència més. Volia viure el Dakar amb tots els extres i això també és part de la cursa. Estic content de ser aquí. Teníem pensat esperar a les assistències perquè sempre ve un camió unes quatre o cinc hores darrere, però amb calma vam començar a desmuntar les parts que podíem desmuntar, teníem contacte amb l'equip i els anàvem informant de com anaven els progressos. En un moment donat ens van dir que gairebé ho anàvem a reparar nosaltres», va declarar Alonso.

Si Alonso va ser la creu de l'equip Toyota, la cara va ser per a De Villiers, que competeix amb l'ajuda del copilot espanyol Álex Haro, ja que va guanyar per davant d'Orlando Terranova (Mini), nou líder de la classificació.