Quique Setién ja exerceix com a nou tècnic del Barça. Ahir el substitut d'Ernesto Valverde va viure una maratoniana jornada al Camp Nou, firmant el contracte i sent presentat davant dels mitjans; també va tenir el primer contacte amb la plantilla, dirigint una doble sessió de treball a la Ciutat Esportiva. Setién va admetre que mai hauria somiat poder dirigir el club català, de l'estil del qual sempre ha sigut un defensor.

«Ni en els meus millors somnis m'hauria pogut imaginar ser aquí», va reconèixer després de signar el seu nou contracte per ocupar la banqueta del Barça fins al 30 de juny del 2022, tot i que un any abans la junta sortint de les eleccions, tindrà l'última paraula per determinar si compleix el darrer any.

Setién va destacar la «il·lusió» amb la qual afronta un projecte que va qualificar de «gran repte», i va assegurar que això és just el que pensa transmetre als seus futbolistes: «Aquest entusiasme, aquestes ganes de voler guanyar, aquesta confiança que tinc ara».

El preparador càntabre estava radiant en la presentació. «Ahir (dilluns) estava passejant al costat de les vaques al meu poble i avui (ahir) soc al Barça entrenant els millors del món», va fer broma. I és que, als seus 61 anys, li ha arribat la gran oportunitat de la seva vida. «Va ser una sorpresa quan em van avisar. Mai m'hauria pensat que el Barcelona s'hagués decidit per mi. No tinc un currículum extens i tampoc tinc títols, però he demostrat que la seva filosofia m'encanta i que, amb mi, el Betis, Las Palmas i el Lugo han jugat molt bé a futbol».

Per a Setién, aquesta oferta irrebutjable li permetia la possibilitat de dirigir «un equip enorme» i que, per això, no va trigar «ni cinc minuts» a decidir-se pel Barça. «Era una cosa que queia pel seu propi pes», va sentenciar. El tècnic arriba per rellevar Ernesto Valverde, destituït aquest dilluns i a qui va agrair haver-li deixat «un equip que va primer». Va confessar que li agradaria trucar-li per conversar amb ell en alguna ocasió.

Al Barcelona hi arriba per «guanyar tot el que es pugui», encara que «jugant bé» ja que, per a ell, la filosofia de futbol ofensiu que va inspirar Johan Cruyff és irrenunciable i està per sobre dels resultats. «Quan comencen els dubtes, soc el primer a defensar el que faig i, si cal morir amb les idees, es mor», va avisar.

Això sí, Setién no és ni de bon tros un talibà del 4-3-3 i va deixar entreveure que segurament faci alguna variació. «L'important és la filosofia, tenir clar al que juguem. Del dibuix possiblement valorem algun canvi, com passar al 4-4-2 que s'està jugant moltes vegades últimament», va avançar. Després del primer entrenament, ja va parlar amb Messi, a qui considera, fora de tot dubte, «el millor del món», però a qui li va dir que «una cosa és l'admiració que sento per ell i una altra la realitat, i és la que cada un ha d'estar al seu lloc». Els seus nous futbolistes descobriran, segons va afegir, «una persona sincera, directa i que va al gra» i sobretot, un amant estudiós del futbol del Barça.