Quatre hores abans de començar, les jugadores de l'Uni no sabien si el partit es jugaria, on es faria (el comissari portuguès de la FIBA havia començat la tarda proposant els pavellons de Vic i Manresa) o, en el cas de jugar-se, amb quines vambes ho farien cadascuna d'elles. No era la millor manera d'encarar un partit que era una autèntica final. Un caixa o faixa europeu i que per moments, semblava que anava pel camí de convertir-se en el punt final de la temporada gironina en competició continental. L'Uni va estar contra les cordes, però ni l'encert anotador de l'australiana vistiant Bec Allen, ni la cinquena falta personal de Laia Palau varen evitar que l'Uni deixés de creure. Fins al bàsquet final de Coulibaly sobre la botzina que va permetre que les gironines segueixin vives a Europa (70-68).

Ni la baixa de les dues jugadores més importants del Gdynia, la pivot alemanya Guelich i sobretot Marya Papova, va impedir que les poloneses anessin molts minuts per davant en el marcador gràcies a l'encert anotador de l'australiana Bec Allen (21 punts en els tres primers quarts, 52-55). Tot i l'aportació de la debutant Abby Bishop, realment una jugadora dura prop de cistella, les gironines varen tornar a transmetre les mateixes sensacions de cansament de les últimes setmanes. La poca frescor a les cames i alegria al cervell de les gironines -sumades a l'encert d'Allen, Balintova o Kastanek - semblava que conduïen, a poc a poc, l'Uni cap al seu comiat, almenys virtual, de la seva temporada europea.

Però just allà va aparèixer Laia Palau. La veterana base barcelonina estava fent un partit molt fluix, deixant clar que té el comptador de benzina en reserva des de fa dies, però Palau va posar el seu orgull sobre la taula per liderar la reacció gironina. Vasic i Elonu van posar l'Uni per davant per primer cop després de molts minuts (63-60), però una rigorosa cinquena falta de Laia Palau va treure de polleguera, i desesperar al mateix temps, el miler i mig d'aficionats que es varen oblidar durant un parell d'hores del temporal Gloria per acostar-se fins a Palau Sacosta (65-64).

Els tirs lliures de Vasic i Mendy varen posar l'Uni per davant, però, a 18 segons per acabar, Balintova va empatar el partit: 68-68.

Temps mort de Surís. Marta Xargay puja la pilota i busca Sonja Vasic perquè es jugui el tir de la victòria. Ben defensada, Vasic va acabar deixant la pilota a a l'aire més que tirant. Coulibaly la recull, i anota: 70-68. Eufòria gironina, mentre la banqueta polonesa reclama que el partit no s'havia acabat. Deliberació dels àrbitres i el Gdynia va tenir mig segon més. No li va servir de res. L'Uni continua viu a Europa.