El València va recuperar la seva millor versió per derrotar el Barça (2-0) i posar fi a una sequera de tretze anys sense guanyar a Mestalla al quadre català, que podria perdre el lideratge a la Lliga aquesta jornada a favor del Reial Madrid. Tot i no comptar amb el seu capità Dani Parejo i després de la mala imatge oferta a la Supercopa i la passada jornada davant el Mallorca, el València va tornar a ser aquell equip lluitador, solidari i actitud. Va realitzar un duel excepcional en defensa i en atac l'uruguaià Maxi Gómez va dessagnar els culers.

L'arrencada dels de Quique Setién va ser un monòleg, amb possessions tan eternes com estèrils. El València anava darrere de la pilota amb dues línies de quatre molt juntes que no van deixar cap escletxa per on filtrar cap passada. Els d'Albert Celades esperaven amb paciència la seva oportunitat i aquesta els va arribar als deu minuts, després d'una acció personal de Gayà que va ser obstruït per Piqué. L'afició va demanar targeta vermella i penal, però Gil Manzano només va concedir la pena màxima i groga. Davant l'absència de Parejo, Maxi Gómez va prendre la responsabilitat des dels onze mentres però Ter Stegen va aturar el penal, començant la seva particular exhibició. I és que el porter alemany va ser el gran protagonista del seu equip a la primera meitat. El València arribava poc però amb molta claredat. Després del penal, el porter alemany va evitar un gol en pròpia porta de Piqué i posteriorment, amb l'ajuda del travesser, de nou va negar el gol de Maxi Gómez primer, i en un segon remat a Gameiro.

Davant d'un Barça sense idees ni profunditat, el València cada vegada anava a més, amb molt de ritme i velocitat en les seves accions. Ter Stegen va mantenir el seu equip amb solvència i va impedir al quadre local anar a la mitja part amb un merescut avantatge. A la represa, el jove Ansu Fati va tenir la primera per als blaugranes només reprendre el partit, però la resposta del València va ser contundent. A la tercera va anar la vençuda per a Maxi Gómez. El seu xut, després de tocar en Jordi Alba, va acabar en gol. El gol valencianista va esperonar els visitants, millors després de l'entrada d'Arturo Vidal, que va posar setge a la porteria de Domènech. Un Gabriel Paulista excels va evitar el gol de Messi. L'argentí va carregar l'equip a l'esquena i poc després el seu xut va sortir fregant el pal.

Celades va donar entrada a Rodrigo, el desig blaugrana en aquest mercat d'hivern, per tractar de donar el cop de gràcia. Va pujar la intensitat. Messi va capitalitzar tot el cabal ofensiu del seu equip, però ni les seves genialitats ni els seus lliures directes van obtenir premi. El València esperava la seva ocasió i en una contra va sentenciar. Una gran acció de Ferran per la banda dreta, va acabar amb una intel·ligent assistència del planter a Maxi Gómez, que amb tranquil·litat va posar el segon al caseller local. El Barça va quedar tocat. Ferran va perdonar el 3-0 i Gil Manzano i el VAR es feien un embolic després d'un gol de Gabriel Paulista, que després d'anul·lar-lo va xiular córner a favor dels locals.