El pilot italià Valentino Rossi, nou vegades campió del món de motociclisme, disputarà el 2020 la quinzena i última temporada amb l'equip oficial de Yamaha al Mundial de MotoGP i el francès Fabio Quartararo serà el seu relleu en 2021, segons va anunciar ahir l'equip japonès en un comunicat.

Després de les converses que han mantingut Yamaha i Rossi, aquesta decisió s'ha acordat «de mutu acord» i el pilot italià decidirà a mitjans d'aquest 2020 si continua en actiu en el Campionat del Món de l'any que ve a MotoGP. Rossi ha demanat aquest termini de temps per avaluar si segueix sent «competitiu» respecte a la resta de pilots de la graella de MotoGP durant les primeres set o vuit carreres del calendari de 2020. En el cas que Rossi decidís continuar com a pilot de MotoGP el 2021, Yamaha li ha garantit una moto YZR-M1 de fàbrica i el suport dels enginyers de la marca.

Independentment d'aquesta decisió pel que fa al futur de Rossi, Yamaha va assegurar que li brindarà un «suport total» perquè pugui afrontar la seva 25a campanya al Mundial, 15 de les quals amb la marca. Després d'anunciar dimarts la renovació de Maverick Viñales fins al 2022, Yamaha va revelar ahir el fitxatge del francès Fabio Quartararo per a les temporades de 2021 i 2022, ja que els seus resultats l'any passat van demostrar que és «un talent únic i un pilot brillant a MotoGP». Natural de Niça, Quartararo, de 20 anys, va aconseguir set podis en la seva temporada de debut amb el Petronas Yamaha Sepang Racing Team, equip satèl·lit de la marca.