El ciclista català Josep Betalú, de l'equip KH7, va guanyar ahir la primera edició de la Titan Series de l'Aràbia Saudita, com Sílvia Roura en la carrera femenina, després de la quarta i darrera etapa que s'ha disputat sobre 69 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 370 metres.

Betalú partia com a favorit, se sentia líder i va acabar guanyant aquesta primera edició per terres saudites, davant de gairebé 150 participants en una carrera de MTB per etapes i que pretén recrear l'experiència de l'esdeveniment insígnia: la Garmin Titan Desert, que tindrà continuarà a la Paz (Mèxic) del 13 al 15 de novembre.

Així, el ciclista de KH7 va afrontar aquesta darrera etapa amb una mica més de tres minuts d'avantatge. Havia de resistir-se a Julen Zubero i així ho va fer, sent la seva ombra i al mateix temps que completava les primeres posicions José Luis Gómez Miranda, qui es va adjudicar l'etapa definitiva en l'esprint d'arribada. «No sabeu la il·lusió que em fa guanyar aquesta carrera. Fins i tot més que la cinquena Garmin Titan Desert del Marroc. Sóc molt competitiu i ho estava passant malament. Al final tot ha tornat al seu lloc i he pogut aconseguir la victòria. Estic molt content; em feia molta il·lusió guanyar aquesta carrera perquè les primeres edicions són molt difícils», va comentar Betalú.

Mentrestant, Sílvia Roura va guanyar cada etapa amb un enorme avantatge respecte a les seves competidores, i es va mostrar infranquejable malgrat rodar gairebé tots els dies en solitari. «He gaudit moltíssim. El paisatge aquí és espectacular i tot m'ha semblat fantàstic. La gent d'aquí és molt amable, tot molt ben organitzat. Tot fantàstic», va dir Sílvia Roura.