Els Chiefs de Kansas City, amb una remuntada de 10 punts en el quart període liderada per Patrick Mahomes, han vençut aquest diumenge (31-20) els 49ers de San Francisco i s'han proclamat campions de la Super Bowl de la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL), que s'ha disputat al Hard Rocks Stadium de Miami.

Mahomes, amb dues passades d'anotació en el quart període, s'ha convertit en el jugador més valuós (MVP) de el partit i en l'heroi del triomf dels Chiefs (13-4). La victòria permet als Chiefs, campions de la Conferència Americana (AFC) i que jugaven la seva tercera Super Bowl (primera des del 1970) aconseguir el seu segon títol de campions.

Els Chiefs van disputar el 1967 la primera Super Bowl, que van perdre per 10-35 davant els Packers de Green Bay, i van tornar a jugar-ne una altre el 1970, quan van guanyar 23-7 els Vikings de Minnesota, sense que des de llavors haguessin arribat fins avui a la gran final de la NFL.

Els 50 anys d'absència en una Super Bowl era la segona ratxa negativa més gran en la història de la NFL, només superada pels 51 anys dels Jets de Nova York i els Lions de Detroit, que en les seves 54 temporades d'existència no l'han jugat mai.