Una de les imatges més impactants dels efectes del temporal Gloria a la ciutat va ser la inundació del pavelló de Fontajau. El dijous 23 de gener, el desembassament de Susqueda va provocar una ràpida pujada del nivell de Ter i l'aigua, bàsicament provinent d'una riera que prové de Sant Gregori i desemboca al riu just a tocar del pavelló, va destrossar una porta lateral de Fontajau, que va quedar immediatament inundat i va deixar inservibles les dues pistes, el gimnàs, magatzems, vestidors i les oficines de l'Spar Citylift Girona, el Bàsquet Girona i el BC Fontajau.

El dia de la inundació, la gran majoria de les mirades es varen dirigir a l'Unicontra el Gdynia polonès en l'Eurolliga. Un partit que s'acabaria jugant a Palau Sacosta, on des de llavors s'entrenen i juguen tant l'equip de Laia Palau, Marta Xargay i companyia com el masculí de LEB Plata. Però l'Ajuntament va veure que tenia per davant una altra feina encara més complicada: recol·locar la vintena d'equips del BC Fontajau, que mou gairebé 300 nens i nenes, alguns dels equips de base de l'Uni o els usuaris de les activitat dirigides del gimnàs: ioga, pilates, gimnàstica de manteniment...

«Semblava complicat, però els hem pogut reubicar a tots redistribuint pistes i horaris en altres pavellons o, per exemple, fent el ioga i la gimnàstica a l'escola i al centre social de Taialà», explica la regidora d'Esports de Girona, Eva Palau, que vol destacar els ràpids oferiments d'ajuda que va tenir tant d'escoles i de clubs de la ciutat com de poblacions veïnes. «Un parell d'equips de l'Uni s'han anat a entrenar a Salt i vam rebre trucades per oferir-nos pistes de Sant Gregori, Quart, Fornells... però hem prioritzat que els equips que estaven a Fontajau anessin a Santa Eugènia, Maristes i Montfalgars perquè són els que estan més a prop i per no dificultar els desplaçaments dels pares a l'hora d'anar a portar i a recollir», detalla Palau.

Així, per exemple, si al pavelló de Santa Eugènia els diferents equips del CESET «s'entrenaven ara amb l'espai dividit en dues pistes, ara es farà amb tres»; tot plegat fomentant la solidaritat entre els diferents clubs de la ciutat.

A Palau, el Sant Narcís també ha hagut de fer alguns canvis per als partits de l'Uni i un Bàsquet Girona que, per exemple, ahir al matí va fer servir el gimnàs del Wellness per fer treball físic. Un joc d'encaixos perquè, de moment, només el Girona-Judo i el tennis taula han pogut tornar a utilitzar Fontajau. «Els espais que ells fan servir de manera habitual no varen quedar afectats i, tan bon punt com vam tenir llum, ja van tornar-hi», apuntava Palau, que, de moment, encara no es pot definir sobre el temps que falta perquè el pavelló de Fontajau torni a estar al cent per cent del seu funcionament habitual.

Per a demà, dimecres, està prevista una prova per veure l'abast total de l'afectació a la instal·lació elèctrica del pavelló. De moment, però, la setmana passada l'Ajuntament ja va valorar en més d'un milió d'euros els danys provocats per la inundació del pavelló. En una roda de premsa, l'alcaldessa Madrenas va explicar que a Fontajau les reparacions costarien 1.007.100 euros, mentre que el consistori també estimava que n'hauria d'invertir 209.000 al camp de futbol de Pont Major (que també es va inundar) i 230.000 a l'estadi de futbol Montilivi, on s'havia de reparar un talús.